Universitat

Onze alumnes de Medicina de la UVic-UCC visiten cinc CAP del Bages per conèixer l'atenció primària

Es tracta d'una jornada de treball que es repetirà en dues ocasions més amb la voluntat que els estudiants es familiaritzin amb aquest servei assistencial

per NacióManresa, 18 de setembre de 2019 a les 13:05 |
Els onze estudiants de Medicina de la UVic-UCC davant del CAP Bages | ICS
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat dimarts, 17 de setembre, els nous estudiants de primer del grau de Medicina de la UVic-UCC van posar-se la bata, per primera vegada, a diferents centres d'atenció primària, sociosanitaris i hospitalaris que l'Institut Català de la Salut (ICS) té al Bages, el Berguedà i el Solsonès. Aquest és el primer any que els centres d'aquests territoris se sumen a la iniciativa en qüestió, iniciada fa dos anys a Osona.

Al Bages, l'ICS va acollir onze estudiants en els equips d'atenció primària de la plaça Catalunya i la Sagrada Família de Manresa; de Sant Vicenç de Castellet; de Sant Joan de Vilatorrada, i d'Artés.


L'objectiu de la jornada de dimarts tenia la voluntat de fer entrar en contacte, els estudiants, amb l'atenció primària. Després d'una sessió d'acollida conjunta, els alumnes van distribuir-se en diferents grups i van veure, de primera mà, com funciona una consulta d'atenció primària, de quines instal·lacions i equipaments disposen els centres, quins són els motius de consulta més habituals i com s'atenen els pacients, entre d'altres.

Durant el curs, els estudiants faran dues noves visites als centres d'atenció primària: una el mes de gener i l'altra, a l'abril. D'aquesta manera, els joves hauran compartit amb professionals d'atenció primària de l'ICS tres jornades de treball, que els hauran servit per prendre contacte i conèixer més de prop aquest servei assistencial.

 

 

Participació