El cinquè Festival Màgic de Manresa omplirà de màgia dissabte el centre de la ciutat

Hi haurà concurs de joves mags, taller de màgia, màgia al carrer i, finalment, la gala del festival

Presentació del Festival Màgic de Manresa
Presentació del Festival Màgic de Manresa | MEES
Redacció
17 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:34h
El proper dissabte Manresa acollirà la 5a edició del Festival Màgic, organitzat per l'Associació Màgia Central, Manresa + Comerç i l'Associació Cultural El Galliner. Enguany, el Festival comptarà amb la participació de més de 40 mags en les quatre activitats que es durant a terme al llarg de tot el dissabte als voltants de dos pols: el Teatre Conservatori de Manresa i a la Plaça Sant Domènec.

El Festival Màgic de Manresa és un projecte que va néixer amb l'objectiu de promoure el món de la màgia i la dinamització comercial del centre de Manresa. 

El 5è Festival Màgic de Manresa comptarà amb diferents activitats:

Concurs de joves mags

Tindrà lloc al Teatre Conservatori. A partir de les 12h del matí. Durant l'estiu s'han rebut una quinzena de propostes de joves mags que han passat per una fase prèvia de selecció. El jurat n'ha seleccionat 7 que són les que es podran veure al llarg del matí del 21 al Teatre Conservatori. Els 7 concursants seleccionats tenen entre 12 i 17 anys.

El presentador del concurs serà el Màgic Pol. L'entrada al concurs és gratuïta i no cal treure entrada anticipada. El Teatre s'anirà ocupant lliurement durant el matí. És una activitat que es desenvolupa paral·lelament al Taller de màgia i a la màgia de la plaça Sant Domènec i que és fàcil de compaginar.

S'han establert 3 premis: El 1r premi constarà de 250 euros, l'actuació a la Gala del vespre, un trofeu de reconeixement i un diploma. El 2n premiat rebrà 150 euros, un trofeu de reconeixement i un diploma. El 3r premiat rebrà un trofeu de reconeixement i un diploma. El jurat del concurs estarà format per 6 membres: Francisco Petrus i Lluís Larroya de l'associació Màgia Central, Sebastià Suet representant de la Ubic (Manresa+Comerç) i Lídia de la Cruz del Galliner i els mags professionals Mag Struc i Alis Kim.

Taller de màgia

El taller es farà a l'Espai Sant Domènec (segon pis del teatre Conservatori) d'11.30 a 13.00h i anirà a càrrec de 3 mags, tots ells membres de l'associació de mags de la Catalunya Central. Es faran 3 torns de 30 minuts i cal fer una inscripció prèvia i gratuïta a través de la web del Festival o el mateix dissabte al punt d'informació del Festival a la Plaça St Domènec. Els tallers van adreçats a joves de 5 a 20 anys. Per tal d'agilitzar el seu bon funcionament, es recomana que els infants menors de 8 anys vagin acompanyats d'un adult. Per ara ja hi ha 50 inscrits.

Màgia al carrer

Durant tot el dia, a la plaça Sant Domènec, hi haurà instal·lades cinc carpes amb botigues de màgia, un punt d'Informació del Festival, on també podran fer les inscripcions per al taller de Màgia aquells que no l'hagin fet via internet. Com a novetat d'enguany, també s'instal·larà una carpa màgica amb membres de l'Associació Màgia Central que faran petits números de màgia de prop. A les 18:30h la plaça de Sant Domènec acollirà l'espectacle gratuït de ‘Struc Magic Theater' amb el Mag Struc.

Gala del Festival

Es farà el mateix dissabte a les 9 del vespre al Teatre Conservatori. Al començar l'acte, es procedirà al lliurament dels Premis del Concurs de joves mags. El presentador de la Gala serà el Màgic Andreu. Les entrades són numerades, i el preu és de 12 euros. Es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o a través de la web www.kursaal.cat. Abans de començar la Gala, també es podran comprar a les taquilles del Teatre Conservatori. 

Els participants en la gala són mags de reconeguda trajectòria: Marina, Àlvaro Cortés, Alis Kim i el primer classificat del 5è Concurs de Joves Mags.

En cas de pluja, tant la fira màgica com l'actuació del Mag Struc es traslladaran a l'interior de l'Espai Sant Domènec. 

El 5è Festival Màgic de Manresa està organitzat per l'associació Màgia Central Catalunya, Manresa+comerç i l'associació cultural El Galliner i compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa.