Drets infants

El Consell Comarcal acaba l'estiu havent servit 2.400 àpats a infants i joves en risc d'exclusió

Un total de 131 nens i nenes i adolescents dels centres oberts de Sant Joan de Vilatorrada, Avinyó, Callús i Súria han accedit a un servei que garanteix una alimentació saludable i la continuïtat de les activitats de lleure

per NacióManresa , 17 de setembre de 2019 a les 11:32 |
El Consell Comarcal del Bages ha proporcionat esmorzar i dinar a 131 infants en risc d'exclusió | Arxiu ND
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Bages ha servit, aquest estiu, prop de 2.400 àpats a infants i joves de la comarca en risc d'exclusió social. El servei per garantir una alimentació saludable i equilibrada als infants i joves dels centres ubicats a Sant Joan de Vilatorrada, Avinyó, Callús i Súria ha estat en funcionament durant els mesos de juliol i agost.

Més enllà de la cobertura dels àpats d'esmorzar i dinar, el Consell Comarcal també ha realitzat una aportació econòmica per cobrir les despeses en contractació de personal que ha atès una vuitantena d'infants i joves. El servei també és important des del punt de vista de socialització dels infants i adolescents que participen de les activitats de lleure educatiu durant els mesos d'estiu.


De 30 usuaris a 131 en cinc anys

El projecte per mantenir l'activitat als centres oberts durant l'època de vacances escolars ha anat creixent durant els darrers anys. Aquest estiu s'han atès un total de 131 infants i joves de sis a setze anys, una xifra molt superior a la trentena d'usuaris i usuàries l'estiu de l'any 2014. Des de l'àrea de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Bages asseguren que continuaran donant suport al projecte en qüestió, que promou la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i el temps de lleure a infants i joves en risc d'exclusió social.

 
 

 

Participació