El Curs de Cultura Medieval tractarà sobre la comunicació en aquella època

Amb tres conferències i una sortida durant el mes d'octubre

Redacció
17 de setembre del 2019
Actualitzat a les 9:29h
El Curs de Cultura Medieval organitzat pels Amics de l'Art Romànic del Bages girarà enguany al voltant de La comunicació a l'època medieval i constarà de tres conferències els dies 4, 18 i 25 d'octubre i una sortida temàtica el 26 d'octubre. El curs és gratuït, tindrà lloc a l'Espai7 del Casino i no requereix d'inscripció prèvia.

El divendres 4 d'octubre a les 8 del vespre, el catedràtic d'història medieval de la Universitat de Lleida, Jordi Bolòs pronunciarà Vies de comunicació: paisatge a l'edat mitjana a Catalunya. El 18 d'octubre, també a les 8 del vespre, Laura de Castellet, llicenciada en Belles Arts i doctorand d'història medieval amb tesi sobre el paisatge sonor, farà la conferència Avís d'atac! Comunicació sonora entre torres i castells. Finalment, el 25 d'octubre a la mateixa hora, el director de l'arxiu comarcal del Pla d'Urgell i membre del grup de recerca campanològica de Barcelona, Daniel Villarrubias, explicarà Les campanes a l'edat mitjana: comunicació, organologia i característiques.

L'endemà de l'última conferència, el dissabte 26 d'octubre, tindrà lloc la visita a la Torre Vallferosa i al Priorat de Santa Maria de Castellfollit del Riubregós. La sortida es farà en cotxes particulars a 2/4 de 10 del matí a la parada d'autobús de la rotonda de la carretera de Vic amb l'avinguda dels Dolors. Durant el matí es farà una visita a la Torre Vallferosa i es viurà l'experiència de comunicació entre torres. El dinar tindrà lloc al restaurant hostal Jaumet, a Torà. I a la tarda es visitarà el Priorat de Santa Maria de Castellfollit del Riubregós. Les inscripcions per a la sortida s'han de fer a Viatges Masanés abans del 19 d'octubre. El preu és de 35 euros per als socis dels AARB i de 40 euros per als no socis.