Detingut per atropellar un home i causar-li ferides greus fent marxa enrere a gran velocitat

La víctima, un veí de Manresa, va patir una fractura oberta a la cama amb gran hemorràgia

Carrer Gaudí a l'altura d'on va passar l'atropellament
Carrer Gaudí a l'altura d'on va passar l'atropellament | GSV
Redacció
16 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:18h
La Policia Local de Manresa ha detingut la matinada del dilluns un veís de Manresa de 32 anys acusat d'un delicte de lesions per imprudència greu després que hagi atropellat una persona fent marxa enrere a gran velocitat i causar-li una fractura a la cama amb ferida oberta.

A 3/4 de 12 de la nit de diumenge la Sala Operativa de Policia Local va rebre una trucada en que s'alertava d'un atropellament al c/ Gaudí, 5. Fins al lloc s'hi van desplaçar diverses patrulles que van trobar-se un ferit, veí de Manresa, amb una fractura oberta d'una cama, acompanyada d'hemorràgia. En el lloc també s'hi observen dos vehicles estacionats danyats.

En el lloc de l'atropellament també hi ha diversos testimonis dels fets que expliquen que un vehicle de color vermell ha efectuat una maniobra de marxa enrere a gran velocitat, col·lidint amb dos cotxes aparcats i atropellant a la persona ferida. Seguidament el vehicle s'havia fet escàpol del lloc.

Una ambulància del SEM efectua trasllat del ferit a Hospital Sant Joan de Déu i els agents de Policia Local recullen actes de declaració dels testimonis i efectuen inspecció ocular del lloc, on recullen elements de carrosseria del vehicle que havia causat l'accident.

Més tard, un testimoni va aportar la matrícula del vehicle que permet Que agents es desplacin al domicili del titular, a Manresa, i localitzin el cotxe estacionat. El vehicle tenia desperfectes que casaven amb les peces recollides al lloc de l'atropellament. El sistema informàtic de la policia, a més, alerta que no consta que el vehicle disposi d'assegurança obligatòria. Es procedeix al trasllat del vehicle a dependències policials. 

Sobre 2/4 de 3 de la tarda, personal de l'Hospital de Sant Joan de Déu comunica a sala de Policia Local que se'ls ha presentat una persona que manifestava haver estat implicada en un accident d'aquesta mateixa nit. Agents de la Policia Local es desplacen a l'hospital i la persona reconeix ser el conductor del cotxe implicat a l'accident del C/ Gaudí. Els agents procedeixen a la seva detenció, inicialment, per un delicte de lesions greus per imprudència i per l'abandonament del lloc de l'accident. 

Posteriorment a la seva detenció l'home va ser traslladat a dependències de la Comissaria del Cos de Mossos d'Esquadra a Manresa. Es continuen les gestions per determinar si de forma prèvia a l'atropellament s'havia produït algun tipus d'incident previ entre el conductor i la persona atropellada.