Sallent acollirà la inauguració de la Festa de la Verema del Bages 2019

Es consolida l'acte inaugural itinerant de la Festa de la Verema bagenca que té la localitat d'Artés com a principal escenari

La inauguració de la Festa de la Verema tindrà lloc al Mas Sanmartí de Sallent
La inauguració de la Festa de la Verema tindrà lloc al Mas Sanmartí de Sallent | Mas Sanmartí
Redacció
16 de setembre del 2019
Actualitzat a les 19:16h
La 24 edició de la Festa de la Verema del Bages, s'inaugurarà el divendres 4 d'octubre a Sallent, seguint la línia iniciada l'any passat pels organitzadors de la Festa de poder fer partícip a tota la comarca de l'homenatge al vi i a la vinya del Bages que es fa cada any a Artés, des de'n fa 24.

La gastronomia sallentina serà la gran protagonista de la inauguració de la Festa de la Verema del Bages ja que els restaurants de la població s'han abocat per poder maridar la seva cuina amb vins de la comarca, en una acció que se celebrarà al celler Sanmartí de Sallent.

A partir de les set de la tarda es farà l'acte oficial d'inauguració per deixar espai a un taller de vins de varietats autòctones i notes balsàmiques a càrrec del prestigiós sommelier Josep Pelegrín i de l'expert en plantes, el sallentí Esteve Padullés. El taller tindrà places limitades i les inscripcions es faran a través de la pàgina web festaveremabages.cat.

L'acte d'inauguració servirà, a l'hora, per poder presentar les noves plaques de cava Gibert i cava Artium de la 24a edició de la Festa de la Verema, un esdeveniment molt esperat per les persones col·leccionistes de plaques de cava.

La gastronomia sallentina com a protagonista

A partir de dos quarts de nou del vespre diferents restaurants oferiran les tapes elaborades a les seves cuines i que aniran acompanyades de degustacions de vins del Bages, en un acte que es preveu participatiu. Per poder participar en aquesta inauguració caldrà adquirir prèviament els tíquets que es poden comprar a les oficines d'atenció ciutadana de Sallent o be d'Artés i també a través de les pàgines web bagesterradevins.cat o festaveremabages.cat.

El preu del cada tiquet serà de 10 euros i inclourà 6 tapes sallentines, mentre que els tiquets de vins s'adquiriran a les barres habilitades a l'espai.

Conèixer el Celler Sanmartí

El Celler Sanmartí té una tradició vitivinícola documentada des de l'any 996. Recentement s'ha rehabilitat i adaptat tot aprofitant elements històrics com els cups ceràmics que encara s'usen per al procés productiu. La seva ubicació al soterrani de la masia permet treballar per gravetat i amb una excel·lent estabilitat natural de temperatura.

El Celler Sanmartí es defineix al voltant d'un gran patrimoni històric i familiar, una gestió de cultiu aprofitant l'herència d'una època brillant del nostre passat recent i incorporant la millor tecnologia per poder garantir la producció d'uns vins de gran qualitat i per sobre de tot, amb el màxim respecte per l'entorn natural, i per la història del vi al Bages, que al Mas de Sanmartí ve de ben lluny.

La Festa de la Verema

Del 3 al 6 d'octubre se celebrarà la Festa de la Verema que s'obrirà el dijous dia 3 amb el ja tradicional nocturna Vinum per diferents espais de la ciutat de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Artés, on els tastos de vins estaran acompanyats de música en directe.

El dia 4 Sallent en serà l'espai protagonista de la inauguració oficial, mentre que el cap de setmana 5 i 6 d'octubre el nucli antic d'Artés acollirà els actes més tradicionals de la Festa de la Verema. Alguns d'aquests actes, com els Tastos amb Ritme, malgrat ser força nous ja gaudeixen de gran acceptació. Una de les novetats d'enguany que serà un tast a cegues de vins del Bages que es podrà fer per parelles.