Seguretat

Sant Salvador de Guardiola sondejarà entre els veïns la instal·lació de càmeres de seguretat al poble

El govern municipal es va reunir amb els Mossos d'Esquadra per definir línies d'actuació per evitar robatoris en habitatges

per Redacció , 16 de setembre de 2019 a les 14:04 |
Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola | GSV
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola, coneixedor de la percepció d'inseguretat que s'ha generat al municipi aquests darrers mesos, es va reunir recentment amb el cos dels Mossos d'Esquadra per analitzar i definir unes línies principals d'actuació contra els robatoris en habitatges.

Entre d'altres, l'Ajuntament s'ha adherit a la sol·licitud feta per tots els Ajuntaments que són seu de partit judicial al TSJC per tal que retiri l'ordre de l'Operació Toga, la qual implica un efectiu permanent de Mossos destinat als Jutjats i que redueix els efectius que poden participar en la seguretat ciutadana.


També hi ha previst un sondeig entre els veïns, amb sessions informatives i de debat, per decidir la conveniència d'instal·lar càmeres de seguretat als accessos principals dels nuclis urbans.

L'Ajuntament ampliarà l'horari dels vigilants municipals de manera que en cap de setmana i festius es pugui cobrir la mateixa franja que els dies laborables. Segurament implicarà ampliar amb un efectiu més el cos de vigilants, adverteix el consistori, que també ampliarà la flota de vehicles dels vigilants municipals amb l'adquisició d'un nou vehicle.


Un cop implementades aquestes mesures, al cap d'uns mesos es farà una valoració per saber si han estat efectives i revisar-les si és necessari.

D'altra banda, juntament amb el cos de Mossos d'Esquadra, des de l'Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana. Cal denunciar els robatoris per tal que des de Mossos d'Esquadra i des del consistori es pugui actuar en conseqüència.

 

Participació