Agressions masclistes

Santpedor acollirà dissabte una jornada festiva i formativa al voltant del Punt Lila

Tindrà lloc al matí al local del Born, i acabarà amb una arrossada popular

per NacióManresa , Santpedor, 16 de setembre de 2019 a les 10:32 |
Santpedor acollirà dissabte una jornada festiva i formativa al voltant del Punt Lila | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Santpedor ha impulsat per aquest dissabte, 21 de setembre, una jornada de formació i també festiva sobre el Punt Lila, un espai segur estrenat durant la Festa Major del municipi ubicat en zones d'oci on les dones i noies puguin adreçar-s'hi en cas de sentir-se violentades. En aquest sentit, i al llarg de tots els dies de festivitat, el Punt Lila va estar present als espais de concerts nocturns amb professionals preparades per donar suport, informació i assessorament sobre recursos per fer front a infinitat de situacions que tenen a veure amb atacs masclistes.

Ara, l'administració local vol fer un pas més enllà i ha organitzat unes sessions de formació per aquest dissabte al matí al local del Born, seguides d'una arrossada popular (coorganitzada per la cooperativa La Granera) i un col·loqui per donar cabuda a un debat més enllà de la formació. Els tiquets per a l'àpat tenen un preu de 7 euros i es poden adquirir a l'ajuntament.


El Lokal de la Vila, espai que aglutina als joves del poble, és un dels catalitzadors de la jornada, juntament amb la regidoria d'Igualtat. En aquest sentit, la regidora Núria Martínez Amat insisteix que "necessitem que les persones que donin atenció als punts liles estiguin formades i puguin fer front a qualsevol de les situacions que es poden donar en espais d'oci en relació a la violència masclista".

La formació de dissabte la duran a terme professionals de Filigrana, que ja va fer, fa uns mesos, un taller sobre comunicació igualitària. Les inscripcions per assistir a aquesta formació gratuïta es poden fer a l'ajuntament i al Lokal de la Vila.

 

Participació