El Festivalet de Circ omple de gent el complex de l'Anònima en la seva segona edició

Un constant de persones han seguit l'evolució dels espectacles, han visitat les exposicions i s'han entretingut i comprat en les paradetes

La companyia brasilera Circo no ato actuant amb un pati de l'Anònima ple de gent
La companyia brasilera Circo no ato actuant amb un pati de l'Anònima ple de gent | Pere Fontanals
14 de setembre del 2019
La segona edició del Festivalet de circ ha omplert l'Anònima de gent, per seguir els tres escenaris que els organitzadors han traslladat de les places de Manresa -plaça Major, Sant Domènec i Europa-, que van protagonitzar la primera edició, a l'antiga fàbrica d'electricitat, on, per pressupost, s'han encabit enguany. L'Ànonima ja s'ha mostrat completa, amb tot l'espai obert del pati sense traves.

Un constant de gent visitava les paradetes del Mercat Somiatruites, les exposicions Fabolós, d'Arnau Serra i Berni Puig, una creació sorgida en els tallers creatius del FaBa 2019, i Ser: instantània en moviment, de Marta GC, la zona l'entreteniment infantil o el bar mentre feien temps entre espectacles.
  La iniciativa sorgida de l'Associació de Circ de Manresa, La Crica, amb el suport del Galliner i l'Ajuntament de la ciutat, té com a objectiu principal apropar aquesta disciplina escènica a la capital del Bages per, així, acabar-la convertint en aparador cultural.

Després de l'èxit d'una frenètica estrena divendres al Kursaal amb l'espectacle Extension dels francesos Cirque Inextremiste, l'endemà l'Anònima s'ha llevat amb aires de trapezi. La jornada ha començat al matí amb els tallers de circ i la mostra infantil a càrrec de LaCrica. Al migdia, els assistents han pogut satisfer el paladar amb una paella popular.
 

El Festivalet de Circ ha omplert el pati de l'Anònima. Foto: Pere Fontanals


A la tarda ha arribat el gruix d'espectacles, començant amb un espectacle multidisciplinari en format cabaret de circ a càrrec dels alumnes regulars de l'Aula d'Adults de LaCrica. Després d'això, un espai obert amb tres màstils ha estat l'escenari de l'actuació Entre Nous..., de la Collective Entre Nous, formada pels artistes francesos Héloïse Bourgeois, Mikaël Bres, Constance Bugnon, Jeremias Faganel i Matias Plaul. 

Les propostes escèniques han continuat al vespre amb l'espectacle A salto alto, una paròdia de la història romàntica de la Ventafocs per criticar el consumisme de la societat actual que ha anat a càrrec de la companyia brasilera Circo no ato. 

Els encarregats de tancar la segona edició del Festivalet de Circ, ja fosc de nit, han estat les catalanes Rebeca Gutiérrez, Yolanda Gutiérrez, Misa Oliva, Sira Bover i Miguel Garcia, del grup Capicua, que han posat a escena Koselig, una creació que barreja circ, teatre, humor i màgia amb acrobàcies aèries i filigranes amb màstils.

La nit s'ha allargat amb actuacions de Dj.