L'explosió de circ industrial d'«Extension» estrena un Festivalet de Circ que continuarà a l'Anònima

Una excavadora, equilibri, música, llums, llistons i bombones de butà centren el vibrant espectacle que Cirque Inextremiste ha portat al Kursaal

Els equilibristes amb l'excavadora de protagonista central
Els equilibristes amb l'excavadora de protagonista central | Pere Fontanals
Redacció
13 de setembre del 2019
Actualitzat a les 23:29h
Una excavadora conduïda per un artista amb paraplegia, dos equilibristes sobre llistons i bombones de butà i un ritme frenètic han donat la benvinguda al Festivalet de Circ aquest divendres en un Kursaal entusiasta que ha omplert el teatre per veure Extension, de la companyia Cirque Inextremiste.

La proposta innovadora del negociat francès ha jugat amb l'equilibri i la vistositat de l'excavadora i la llum i la música, i l'aspecte industrial de l'escenari, i les piruetes de dos artistes penjats contínuament. Espectacle visual amb tocs d'humor i complicitat amb un públic lliurat des del primer minut.

Extension, de la companyia Cirque Inextremiste, ha estat l'estrena del Festivalet de Circ que dissabte es trasllada a la instal·lació de l'Anònima. L'antiga fàbrica elèctrica acollirà, al llarg de tot el dia un seguit de propostes atrevides i variades. La jornada començarà al matí amb els tallers de circ i mostra infantil a càrrec de LaCrica i al migdia, els assistents podran satisfer el paladar amb una paella popular que inclourà una opció vegana.
 

L'excavadora entra en escena. Foto: Pere Fontanals


A les 5 de la tarda, els alumnes regulars de l'Aula d'Adults de LaCrica oferiran un espectacle multidisciplinari en format cabaret de circ. Més tard, un espai obert amb tres màstils serà l'escenari de l'actuació Entre Nous..., de la Collective Entre Nous formada pels artistes Héloïse Bourgeois, Mikaël Bres, Constance Bugnon, Jeremias Faganel i Matias Plaul. 

Posteriorment, i ja en jornada vespertina, serà el torn de la companyia brasilera Circo no ato que presentarà l'espectacle A salto alto, una paròdia de la història romàntica de la Ventafocs per criticar el consumisme de la societat actual.

En acabat, els artistes catalans Rebeca Gutiérrez, Yolanda Gutiérrez, Misa Oliva, Sira Bover i Miguel Garcia, components del grup Capicua, tancaran el programa d'actuacions amb la funció Koselig, escenes plenes de circ, teatre, humor i màgia amb acrobàcies aèries i filigranes amb màstils.

A més de les actuacions, l'antiga fàbrica d'electricitat també acollirà dues exposicions: la instal·lació artística Fabulós, d'Arnau Serra i Berni Puig, i la mostra fotogràfica Ser: instantània en moviment, de Marta GC, i el mercat Somiatruites.