Un BAXI Manresa de més a menys cau davant l'històric Limoges (92-82)

Els bagencs ofereixen un bon nivell als primers minuts però es veuen clarament superats al tram final

El BAXI Manresa ha acabat perdent a Limoges
El BAXI Manresa ha acabat perdent a Limoges | Limoges CGP
13 de setembre del 2019
Actualitzat a les 22:46h
Ferrari, Davis, Vaulet, Magarity i Yankuba Sima han estat els cinc titulars del BAXI Manresa. Pel Limoges, han sortit Sanford, Ginyard, Boutsiele, Invernizzi i Jean. L'inici ha estat de clar domini manresà. Juan Pablo Vaulet i William Magarity han anotat per començar a marcar terreny abans que els locals sumessin els seus primers punts. Magarity ha tornat a mostrar la seva faceta d'especialista anotant de tres.

Els de Pedro Martínez estaven molt concentrats i al seu encert en atac i sumaven una bona activitat defensiva. El Limoges no podia llançar amb comoditat i els rebots tendien a caure en mans dels jugadors del BAXI Manresa. Frankie Ferrai també se sumava a la causa i amb dos triples seguits donava una renda de deu punts al seu equip (6-18, minut 6). Martínez feia moure la banqueta. Amb dobles canvis inclosos. Els atacs de l'equip francès eren ben rebatuts pels bagencs. El domini al final del primer quart era nítid per als de Martínez (18-25).

El partit ha seguit pel mateix camí durant molts minuts del segon quart. Els locals intentaven reaccionar i els manresans no els ho permetien. Magarity ha aparegut amb un dels seus triples en un moment en que els homes d'Alfred Julbe s'estaven acostant al marcador. Entre Vaulet i Davis han contingut el domini al marcador com han pogut. Però la reacció del Limoges s'ha acabat consumant.

Un parcial de 10-3 capgirava el marcador i donava la primera renda a favor dels locals en tot el partit. Enmig, dobles i triples oportunitats del francesos després que al BAXI Manresa se li escapessin uns rebots que a la primera part els controlava. Amb l'afegit d'alguna pèrdua de pilota innocent (43-42, descans).

La igualtat ha estat la tònica dominant a la tornada dels vestidors. El BAXI Manresa tornava a mostrar-se sòlid en defensa i controlava amb fermesa el rebot defensiu. En atac, en canvi, l'encert era inferior al de la primera part i això impedia als bagencs obrir forat. Hi ha hagut diverses alternances al marcador. I, fins i tot, quatre empats. David Kravish sumava els seus dos únics punts per tancar el tercer període encara amb avantatge per al BAXI Manresa (60-63).

L'avantatge ha durat poc al cantó bagenc. A manca de 08:15 una falta antiesportiva assenyalada a Sergi Vidal ha capgirat el marcador (67-66). A la següent jugada, Kravish no ha pogut baixar a defensar perquè s'ha fet mal tot i que ha pogut marxar de la pista pel propi peu. Magarity, amb el seu cinquè triple, i Sima amb dos tirs lliures, aguantaven el seu equip dins el partit.

Però la dinàmica havia canviat de forma definitiva. La defensa del BAXI Manresa s'ha estovat i els jugadors del Limoges anotaven fàcilment. Un triple de Davis ha estat el darrer aler per intentar capgirar el partit. Ha estat un voler i no poder. El 92-82 final significa una nova derrota del BAXI Manresa aquesta pretemporada.

BAXI Manresa (82): Davis (11), Ferrari (12), Jou (3), Magarity (19), Sima (4), Sakho (1), Tomàs (8), Vaulet (14), Vidal (3),Kravish (2) i Pérez (5).

Limoges (92): Sanford (16), Saranauskas (3), Diagne (12), Conklin (12), Ginyard (13), Pichard (0), Land (2), Mbala (6), Boutsiele (4), Invenizzi (6), Christon (6) i Jean (0).

Incidències: Bona entrada per presenciar un partit entre dos equips que seran l'any vinent a Europa. Pedro Martínez i Alfred Julbe s'han retrobat a la pista després de força temps de no fer-ho. El partit s'ha pogut veure per streaming i el BAXI Manresa era anomenat "Team B".