El Firastiu canvia d'ubicació després de cinc anys i se celebrarà al tercer tram del Passeig

La jornada comercial, que té per objectiu saldar els estocs de final de temporada, tindrà lloc aquest diumenge, d'onze del matí a vuit del vespre

La sisena edició del Firastiu se celebrarà al tercer tram del Passeig Pere III
La sisena edició del Firastiu se celebrarà al tercer tram del Passeig Pere III | Manresa+Comerç
13 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:11h
No hi ha un motiu concret que hagi estat el detonant del canvi d'ubicació del Firastiu. Així ho explica Tània Infante, presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBiC) de Manresa, que assegura que el fet que s'hagi decidit moure aquesta jornada comercial al Passeig Pere III (abans es duia a terme al carrer Abat Oliba) es deu a "una suma de circumstàncies": "Quan ens vam reunir amb els comerciants per valorar com havia anat l'edició del Firastiu passada, ens van suggerir celebrar-la en una altra zona de la ciutat", assenyala, tot recalcant que la proposta no venia motivada perquè les vendes anessin malament, sinó, més aviat, "perquè molts dels participants no són de la zona de les Bases i traslladar tot l'estoc allà, els suposava un esforç".

Després de meditar-ho, des de la UBIC es va decidir apostar per fer efectiu el canvi d'ubicació. Concretament, aquest any, la sisena edició del Firastiu se celebrarà aquest diumenge, 15 de setembre, en una part del tercer tram del Passeig Pere III, entre la plaça Espanya i la plaça Onze de Setembre: "la ciutadania té com a referència la Fira Fora Stocks, que té lloc al Passeig i funciona molt bé", i això, als botiguers, "els dona confiança, perquè senten que estan més al centre de la ciutat", apunta Infante. A més, manifesta, "fa molt poc que s'ha inaugurat la plaça Simeó Selga, i organitzar activitats al seu entorn ens sembla una bona manera per dinamitzar l'espai i donar-lo a conèixer".

Llista d'espera

L'anunci del canvi d'ubicació va motivar els botiguers i comerciants, que a finals de juliol ja havien exhaurit els espais d'ocupació d'aquest tercer tram del Passeig. "Tenim cinc comerços en llista d'espera, que no sabem si els podrem encabir perquè ens falta espai", diu la presidenta de la UBIC. En total, el Firastiu comptarà amb vint-i-sis establiments comercials de roba, complements, papereria i articles per la llar (si finalment poden fer-hi entrar els que hi ha en llista d'espera seran trenta-un) i tres concessionaris. Aquests darrers se situaran al carrer Primer de Maig, entre la plaça Onze de Setembre i el començament del carrer Sant Josep. L'esdeveniment començarà a les onze del matí i culminarà a les vuit del vespre.

Circuit per a gossos, inflables pels infants, màgia i ball

A banda de la trentena de parades que es col·locaran al llarg del tercer tram del Passeig, a la plaça Simeó Selga hi haurà un circuit caní que estarà dinamitzat per l'empresa especialitzada en l'ensinistrament de gossos Dog Educat. Aquest mateix punt també serà el centre neuràlgic de les propostes adreçades al públic infantil, que es materialitzaran amb la instal·lació d'inflables gegants i amb tastets de màgia a càrrec dels membres de l'associació Màgia Central Catalunya. Així mateix, i durant la tarda, alguns dels alumnes de l'escola de ball Swing Manresa oferiran una exhibició d'algunes de les seves coreografies.