La Jornada de Voluntariat Ambiental del Decathlon netejarà un tram de la llera de la Riera de Rajadell

L'acció es durà a terme aquest diumenge al matí, i tothom que ho vulgui podrà participar-hi

La cinquena Jornada de Voluntariat Ambiental tindrà lloc aquest diumenge
La cinquena Jornada de Voluntariat Ambiental tindrà lloc aquest diumenge | Decathlon Cocentaina
NacióManresa
12 de setembre del 2019
Actualitzat a les 22:08h
Aquest diumenge, 15 de setembre, el Decathlon de Manresa serà l'escenari de la cinquena edició de la Jornada de Voluntariat Ambiental, una iniciativa sorgida de la mateixa cadena esportiva que compta amb la col·laboració de l'Associació Bioeduca i l'Ajuntament de Manresa. L'objectiu de l'acció, segons expliquen els organitzadors, és el de "recuperar espais naturals on s'hi practica esport i conscienciar i aprendre per tal que les generacions futures puguin seguir gaudint del nostre terreny de joc: la naturalesa".

En aquest sentit, entre les més de cent accions ambientals que Decathlon duu a terme a l'estat espanyol, en destaquen tallers de conscienciació ambiental; neteja de fons marins; recollida de residus en espais naturals; jocs i activitats pels més petits, i neteja de plantes invasores. En el cas de Manresa, s'ha impulsat un esdeveniment totalment gratuït que consistirà a netejar un tram de la llera de la Riera de Rajadell.

La trobada serà a les deu del matí al pàrquing del Decathlon Manresa. Des d'allà, els voluntaris es dirigiran cap a la zona on es durà a terme l'acció mediambiental. Un cop finalitzi la jornada, s'oferirà un piscolabis i obsequis per a tots els participants. Tothom que es vulgui inscriure a la iniciativa ho pot fer a través d'aquest enllaç o anant, presencialment, a la botiga de Decathlon que hi ha al polígon dels Trullols.

300 quilos de deixalles recollides l'any passat

En la darrera edició de la Jornada Ambiental de Decathlon Manresa es van recollir prop de 300 quilos de deixalles de tot tipus prop de la zona del Bosquet de Sant Fruitós de Bages. A nivell espanyol, en els darrers quatre, la iniciativa ha aconseguit recuperar més d'un centenar de zones naturals amb el suport de més de 6000 voluntaris.