Ester Capella a Moià: «No podem preveure el futur, però circula un corrent que persistirà»

Els deu ajuntaments del Moianès i una quarantena d'entitats han participat a l'ofrena floral a la vila natal de qui va ser Conseller en Cap el 1714

La consellera Ester Capella davant el monument a Rafael Casanova de Moià
La consellera Ester Capella davant el monument a Rafael Casanova de Moià | Xavier Rius
11 de setembre del 2019
Actualitzat el 12 de setembre a les 11:52h
"Els darrers anys ens han posat a prova. Aquesta no és una Diada qualsevol i no podem preveure el futur a mig i curt termini; però sabem que circula un corrent soterrat de consciència col·lectiva de defensa de la llibertat", ha afirmat la consellera de Justícia, Ester Capella, a l'acte de commemoració de l'onze de setembre a Moià, vila natal de Rafel Casanova.

Capella ha afirmat, citant l'historiador Josep Fontana, que "aquest sentiment que persisteix malgrat haver perdut tres guerres continuarà en el temps".  I ha afegit que  aquest corrent de la tradició històrica del catalanisme "és republicà i només pot basar-se en una solidaritat integradora de tots el que volen lluitar  contra la repressió".

A l'acte també ha intervingut l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras que, referint-se a la propera sentència del Tribunal Suprem als encausats i presos del Procés, s'ha preguntat quina justícia hi haurà a Espanya si es condemna per rebel·lió i sedició a uns "que només van pujar dalt d'un cotxe". "Llavors, què els passarà als miners d'Astúries o als treballadors o col·lectiu del qualsevol altre lloc que facin una vaga o una protesta?". Guiteras ha afegit que aquest 11 de Setembre representa la perseverança, l'estima col·lectiva, i és un dia de lluita de tots els que tenen anhels de llibertat i d'una democràcia homologable.

Els deu ajuntaments del Moianès i una quarantena d'entitats, han fet la seva ofrena floral al monument del fill més il·lustre de Moià, s'ha cantat el Segadors i el Cant de la Senyera, i els Falcons de Castellecir han aixecat unes torres. Prèviament la consellera ha estat rebuda a l'Ajuntament de Moià on ha signat en el llibre d'honor. 
Arxivat a