Suspesa pel mal temps la Marxa de Torxes a Lledoners, que es traslladarà a l'1 d'octubre

L'acte s'inclourà en el programa de commemoració del referèndum

Uns manifestants a l'esplanada de Lledoners, a tocar de la presó
Uns manifestants a l'esplanada de Lledoners, a tocar de la presó | Josep M. Montaner
Redacció
10 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:31h
La Marxa de Torxes d'aquest dimarts al vespre a Lledoners, que es feia en quatre columnes des de diversos municipis propers a la presó, s'ha suspès a causa de la pluja. Des de l'organització han optat per canviar-la al proper 1 d'octubre, coincidint amb el segon aniversari del referèndum.

L'organització ha decidit suspendre la marxa a causa del mal estat dels aparcaments i dels camins que havien de dur els assistents a Lledoners. A més a més, la previsió meteorològica feia que fos molt difícil poder muntar l'escenari i els equips de so. Estava previst que a 2/4 de 9 del vespre, quatre columnes amb torxes led sortissin de Sant Joan de Vilatorrada, de Santpedor, del santuari de Joncadella i de Pineda de Bages i posessin rumb fins a l'esplanada de Lledoners, lloc on tots els participants confluirien als volts de 2/4 de 10. Allà es duria a terme un acte presentat pel periodista Aleix Solernou i que estaria farcit d'actuacions musicals i d'arrel tradicional. També havia de parlar la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, un representant d'Òmnium, i familiars dels presos polítics. 

A causa de la pluja, també s'ha ajornat la iniciativa d'il·luminar les agulles de Montserrat per exigir la llibertat dels líders independentistes empresonats. Les altres Marxes de Torxes locals, inclosa la de Manresa, no han estat desconvocades, per ara, però cal anar consultant les xarxes -o NacióManresa- per si hi ha novetats.