Tinença animals

Santpedor distribueix ampolles d'aigua per mantenir els carrers nets de pipins i caques de gos

La campanya "Respectem per una bona convivència" es va posar en marxa el 24 de maig per donar a conèixer la nova ordenança municipal sobre la tinença d'animals

per NacióManresa , Santpedor, 10 de setembre de 2019 a les 12:00 |
L'Ajuntament de Santpedor ja ha repartit un centenar d'ampolles d'aigua plegables per diluir els orins de la mascota | AjSantpedor
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Respectem per una bona convivència, la campanya per donar a conèixer la nova ordenança municipal sobre la tinença d'animals de Santpedor que es va engegar el passat 24 de maig, ha arribat al seu equador. Fins ara, l'Ajuntament ja ha distribuït informació del contingut de la nova llei, que entre altres coses estableix els aspectes bàsics de convivència i salut pública que cal tenir en compte quan ets propietari d'un animal. També estableix les sancions que es podran imposar en cas de no complir-la.

Per fer arribar a tothom els continguts, l'Ajuntament va informar, casa per casa, dels principals aspectes de l'ordenança. En aquest sentit, el que demana el consistori és que els propietaris que tinguin el seu animal de companyia censat, en recullin els excrements de la via pública i els dipositin a les papereres o contenidors de rebuig; que portin els animals lligats i amb un collar on hi hagi la identificació censal, i que es respecti la tranquil·litat del veïnat, especialment a partir de les nou del vespre. També s'insta els propietaris a abocar aigua on hagi orinat el seu animal per evitar brutícia i males olors.


Precisament en el marc de la campanya, s'han distribuït, fins ara, un centenar d'ampolles d'aigua plegables i fabricades sense el component tòxic BPA per diluir els orins de la mascota. Han passat a recollir aquesta ampolla com a part de la campanya prop d'una cinquena part dels propietaris de gossos que actualment estan censats a Santpedor.

Després de vacances, informació directa abans de sancionar


L'ordenança que està penjada al web de l'Ajuntament també estableix sancions per als propietaris que no la compleixen. Aquesta setmana, la Policia Local de Santpedor està informant i recordant l'ordenança entre propietaris que no l'estan seguint. La intenció és que durant un temps es conegui la necessitat de respectar la salut pública i la convivència abans de sancionar.

 

Participació