L'Anònima es convertirà en aparador del circ local i internacional aquest dissabte

Ho farà en el marc del segon Festivalet de Circ, que s'inaugurarà divendres amb un espectacle a la sala gran del Kursaal

Imatge promocional de l'espectacle 'A Salto Alto', de la companyia brasilera Circo no ato
Imatge promocional de l'espectacle 'A Salto Alto', de la companyia brasilera Circo no ato | Promocional
NacióManresa
10 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:42h
Per segon any consecutiu, Manresa acollirà, aquest mes de setembre, la segona edició del Festivalet de Circ, una iniciativa sorgida de l'Associació de Circ de Manresa, La Crica, amb el suport del Galliner i l'Ajuntament de la ciutat, que té com a objectiu principal apropar aquesta disciplina escènica a la capital del Bages per, així, acabar-la convertint en aparador cultural.

Si bé en l'edició passada la proposta es va desenvolupar a l'aire lliure, en tres escenaris distribuïts pel Centre Històric de la ciutat -plaça Major, Sant Domènec i Europa-, aquest any el Festivalet concentrarà la seva activitat en un únic espai: l'Anònima. El canvi, segons expliquen els organitzadors, es deu al fet que aquest any no hi ha hagut tant pressupost com l'anterior, ja que en aquell moment Manresa es trobava sota l'empara de la Capitalitat de la Cultura Catalana, un títol que enguany ostenta Cervera. 

Inauguració al Kursaal

Igual que en l'edició passada, el Kursaal també serà part activa del Festivalet. En aquest cas, la sala gran del teatre serà l'encarregada d'acollir l'espectacle inaugural, que tindrà lloc aquest divendres, 13 de setembre, a les nou del vespre. Sota el títol Extension, els membres de la companyia d'acrobàcia francesa Inextremiste seran els que portaran a escena una proposta explosiva i vibrant que farà les delícies dels amants del risc i els equilibris impossibles. De fet, un dels artistes que prendrà part de la proposta és paraplègic...

Les entrades per veure Extension ja són a la venda i tenen un preu de 8 euros. Es poden comprar a través d'aquest enllaç o anant presencialment a les taquilles del Kursaal.

Talent local i internacional

L'endemà, dissabte 14 de setembre, l'acció es trasllada a l'antiga fàbrica d'electricitat anomenada popularment l'Anònima, que acollirà, al llarg de tot el dia, un seguit de propostes atrevides i variades que tindran com a protagonistes artistes tant locals com internacionals.

En aquest sentit, la jornada començarà al matí amb els tallers de circ i mostra infantil a càrrec de LaCrica. Al migdia, els assistents podran satisfer el paladar amb una paella popular que inclourà una opció vegana.

La tarda s'inaugurarà a les cinc, amb un espectacle multidisciplinari en format cabaret de circ que oferiran els alumnes regulars de l'Aula d'Adults de LaCrica. Després d'això, un espai obert amb tres màstils serà l'escenari de l'actuació Entre Nous..., de la Collective Entre Nous, formada pels artistes francesos Héloïse Bourgeois, Mikaël Bres, Constance Bugnon, Jeremias Faganel i Matias Plaul. 

Les propostes escèniques continuaran a dos quarts de nou del vespre amb l'espectacle A salto alto, una paròdia de la història romàntica de la Ventafocs per criticar el consumisme de la societat actual que anirà a càrrec de la companyia brasilera Circo no ato. 

Els encarregats de tancar la segona edició del Festivalet de Circ seran les catalanes Rebeca Gutiérrez, Yolanda Gutiérrez, Misa Oliva, Sira Bover i Miguel Garcia, del grup Capicua, que portaran a escena Koselig, una creació que barreja circ, teatre, humor i màgia amb acrobàcies aèries i filigranes amb màstils.

A més de les actuacions esmentades, al llarg de tot el dissabte l'Anònima acollirà les exposicions Fabulós, d'Arnau Serra i Berni Puig i Ser: instantània en moviment, de Marta GC, així com també el Mercat Somiatruites, amb productes d'artesania fets per artistes locals. 
 

Descarrega't aquí el programa complet del segon Festivalet de Circ.