La música i la gastronomia seran protagonistes en la setena Festa de la Verema d'Oller del Mas

La tarda gourmet i el sopar a la fresca són les noves propostes de la festa, que es faran amb un maridatge musical únic

L'Oller del Mas tornarà a celebrar dissabte la Festa de la Verema
L'Oller del Mas tornarà a celebrar dissabte la Festa de la Verema | Oller del Mas
Redacció
09 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:25h
El dissabte a les 11h del mati, l'Oller del Mas obrirà les portes de la setena edició de la Festa de la Verema d'aquest celler de la DO Pla de Bages. Com cada any, durant el dia hi ha programades més de vint activitats per a nens, adults i famílies on podran gaudir de la vinya i la natura a l'entorn del castell. S'esperen al voltant de 4.000 persones en un cap de setmana que enguany allarga la programació amb noves propostes musicals i gastronòmiques.

Per al públic més gourmet, el celler presenta dues noves activitats el dissabte 14 on marida música i gastronomia dins les parets mil·lenàries del castell. A les 6 de la tarda el concert d'Antonio el Remendao dóna el tret de sortida a la tarda gourmet on el celler proposa una carta de tapes selectes (ostres, formatges, ibèrics...) amb els millors vins de l'Oller mentre sona la rumba. A les 9 del vespre les versions dels Beatles de la mà de Rubbersoul inunden el pati del castell i enguany amb la possibilitat de degustar un menú a la fresca.

Tot això, sense deixar de banda les activitats familiars per als més petits que cada any són el gran reclam de la festa. La verema en família és l'activitat estrella on pares i fills poden viure la verema en primera persona: des de collir el raïm i trepitjar-lo fins a endur-se l'ampolla de most amb el seu disseny propi de l'etiqueta. 

També es mantenen activitats com les manualitats de verema, el passeig en poni, els inflables, el pinta-cares o el nou taller d'escuts i armadures. Durant tot el cap de setmana, el tradicional mercat artesanal omplirà el pati d'armes del castell i els carros de cavalls passejaran als més inquiets per la finca.

Per als amants del vi, aquest any també es presenten nous tastos: un tast de vermuts i un tast Premium amb els millors vins de l'Oller de la mà del sommelier Marc Maldonado i l'enòleg Carles Muray. Una altra novetat d'aquest any és el Pescavi on els més hàbils hauran de demostrar la seva agilitat per pescar ampolles de vi, per cada ampolla pescada, una ampolla de regal! També es mantenen els tradicionals concursos: el concurs de pintura ràpida i el concurs de la parella més forta del Bages on diferents proves de la vinya són el repte de molts per rebre tres suculents premis.

En aquesta edició i amb la trajectòria de les edicions anteriors, el celler preveu al voltant de 4.000 persones en un cap de setmana ple d'activitats i diversió. L'accés a la festa és gratuït i en el mateix dia es podran comprar els tiquets per fer les activitats. Cada tiquet equival a 1€ i tant les activitats com el servei de bar funciona amb tiquets. El final de festa serà el diumenge a les 15h amb l'actuació en directe de &Swing i l'entrega de premis. 

Oller del Mas organitza la Festa de la Verema per tal d'apropar a la gent a la tradició i història d'una finca on el vi i les 36 generacions han sigut l'ànima que l'han mantingut en vida durant més de 1.000 anys.