Tot a punt per a l'estrena dels estudis universitaris de medicina a Manresa

Un total de 31 alumnes de 3r curs del grau es formaran aquest curs a aquesta Unitat Docent de Manresa

Aula de la Unitat Docent de Medicina a Manresa
Aula de la Unitat Docent de Medicina a Manresa | UManresa
Redacció
09 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:27h
La Unitat Docent Territorial de Manresa de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) ja està a punt per rebre els primers alumnes. A partir d'aquest dijous, 12 de setembre, primer dia del curs acadèmic 2019-20, un total de 31 estudiants de 3r curs del grau de Medicina es formaran a aquestes noves instal·lacions, ubicades a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

La posada en marxa de la Unitat Docent és un projecte estratègic per a les institucions sanitàries del territori que permetrà consolidar una oferta universitària de primer nivell en l'àmbit de la medicina. Els centres que formen part de la Unitat Docent són: la Fundació Althaia, l'Institut Català de la Salut, la Fundació Sant Andreu Salut, el Centre Sanitari del Solsonès, la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya i l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Un equip de professorat de reconeguda trajectòria professional

La nova Unitat Docent Manresa compta amb un equip de professorat de reconeguda trajectòria assistencial i docent. El coordinador és el Dr. Jordi Aligué, metge de la Unitat de Geriatria d'Aguts del servei de Medicina Interna a Althaia, que és l'encarregat de vetllar per la qualitat docent, alhora que dirigeix i supervisa les activitats que es porten a terme. 

L'horari lectiu a aquest nou espai serà de dilluns a divendres de 15.00 a 20.00 hores. Les cinc assignatures que hi cursaran aquest curs els estudiants són Exploració I i Pràctica Clínica I, Cardiologia, Hematologia – Oncologia, Nefrologia – Urologia i Digestiu.

Una vegada desplegat tot el grau, més de 150 alumnes es formaran cada any a aquesta Unitat Docent.

Comença el desplegament territorial

El curs 2019-20 és el tercer de la primera promoció del grau en Medicina de la UVIC-UCC i suposa l'inici del desplegament de les assignatures, els continguts i les pràctiques del cicle clínic, que es mantindran fins a completar els sis anys d'estudis. Aquest desplegament s'associa a la distribució diversificada de les estades i la docència als diversos centres, espais i aularis vinculats al grau. 

A partir del 12 de setembre, aproximadament la meitat dels alumnes de tercer curs del grau de Medicina faran les classes a la Unitat Docent Manresa fins a assolir la condició de metges, d'acord amb els eixos del projecte pedagògic que passen per formar professionals centrats en el pacient a través de la innovació en educació mèdica, una formació integral i col·laborativa a través de l'excel·lència tecnològica. Els alumnes restants es formaran a la Unitat Docent Vic.

Els estudiants de Medicina de la UVic-UCC, tant els que segueixin el seu itinerari formatiu a Vic com els que ho facin a Manresa, continuaran fent sessions de simulació clínica a les instal·lacions del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC), ubicades a la Clínica Universitària, al campus Manresa de la universitat.

Sant Joan de Déu acull la Unitat Docent Manresa

La Unitat Docent Manresa està ubicada a l'Hospital Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia. S'ha habilitat un espai d'aproximadament 500 metres quadrats de la planta 0 de l'edifici històric, on hi havia hagut les antigues urgències. La nova Unitat Docent disposa de quatre aules, quatre coworkings i una zona d'estudi.