El BAXI Manresa cau a la pròrroga contra el Joventut (96-91)

Els bagencs han tingut el partit a l'abast però no han sabut rematar

El BAXI Manresa ha perdut a la pròrroga contra el Joventut
El BAXI Manresa ha perdut a la pròrroga contra el Joventut | J. Alberch
06 de setembre del 2019
Actualitzat a les 23:09h
El BAXI Manresa ha perdut un partit en que qui semblava estar més de pretemporada ha estat el trio arbitral. En total, han un total de set tècniques i han assenyalat diverses faltes en atac i passes que han desesperat als dos cantons. Els manresans han tingut el partit a l'abast quan dominaven per 71-78 quan mancava poc per acabar. Els badalonins s'han adaptat millor al caos arbitral sense que això signifiqui que el seu triomf final hagi estat immerescut.

William Magarity s'ha mostrat molt actiu al servei de l'equip. El suec és d'aquells jugadors que aporta intangibles. Però també tangibles com el llançament exterior. Pere Tomàs ha estat un dia més aquell multiusos que tothom voldria al seu equip. I Frankie Ferrari s'ha mostrat com un fiable assistent. O anotador quan ha convingut. Pel Joventut, Klemen Prepelic ha estat la bèstia negra amb 33 punts anotats.

El BAXI Manresa ha començat amb Frankie Ferrari, Guillem Jou, Pere Tomàs, William Magarity i Jordan Sakho. El Joventut ho ha fet amb Nikos Zizis, Klemen Prepelic, Xabier Lopez-Arostegui, Allen Omic i Luke Harandogy. Magarity ha sumat de tres només començar. Els primers minuts ja han mostrat clarament que es tractava d'un partit de pretemporada, amb força errades i algunes pèrdues de pilota a cada cantó. El marcador caminava per uns guarismes baixos (12-14, minut 7). Posteriorment, l'encert ha pujat i el marcador ja ha estat més elevat.

L'entrada de Dani Pérez ha donat un nou aire als bagencs. Un 2+1 del de l'Hospitalet i una assistència a David Kravish culminava un parcial de 0-7 que obligava Carles Duran a demanar temps mort. El Joventut ha reaccionat mínimament però al final del primer quart el domini era del BAXI Manresa (16-20). Ferrari ha fet gala de la seva faceta d'assistent. Els seus companys ho han aprofitat per anotar cistelles fàcils i obrir forat. Jordan Davis ha sumat els seus primers punts per posar el seu equip deu punts per sobre (21-31, minut 14). Klemen Prepelic s'ha carregat el seu equip a l'esquena. L'eslovè ha estat l'artífex de la reacció del seu equip.

Nou punts consecutius han situat l'empat a 36 a manca de 02:36 pel descans. La reacció badalonina no s'ha quedat aquí. Primer un triple d'Arnau Parrado i després un 2+1 de Nikos Zizis, en un acció en què Tomàs ha rebut un cop i no ha pogut baixar a defensar, posaven el Joventut al capdavant (42-37, minut 19). Davis ha volgut emular Prepelic per capitanejar la reacció del seu equip. Gairebé ho aconsegueix amb quatre punts seguits. Insuficients perquè el BAXI Manresa arribés amb avantatge a la mitja part (42-41).

Prepelic ha inaugurat el tercer quart. Just abans que Tomàs sumés dos triples seguits. L'avantatge bagenc no ha durat massa. Els badalonins han sabut imprimir el seu ritme i s'han posat quatre punts al davant (54-50, minut 25). Més que el resultat el què preocupava al BAXI Manresa era la dinàmica. Martínez ha aturat el partit. Els seixanta segons han servit per estabilitzar una situació en què seguien davant els de Duran però amb uns bagencs que els seguien de ben a prop. Fins que Kravish ha aconseguit voltejar el marcador (58-59, minut 29).

Al final del tercer quart, però, el marcador assenyalava empat a 61. Malgrat ser pretemporada tots dos equips eren conscients de la rivalitat existent. I ningú donava el seu braç a tòrcer. Amb 69-68 a favor del Joventut, un parcial de 0-8 posava l'escenari molt de cara a favor dels manresans (69-76, minut 36). El tècnic del BAXI Manresa ha rebut la segona tècnica i ha estat exclòs quan mancaven poc més de dos minuts.

El guirigall l'ha aprofitat el Joventut per empatar a 78. El marcador no s'ha mogut mes i el duel s'ha decidit a la pròrroga després que Ferrari errés el tir definitiu. La igualtat ha seguit al temps extra. El Joventut ha gaudit de tres punts al seu favor i possessió. L'errada ha permès Ferrari empatar des del 6,75 (85-85, minut 43). Un parcial de 5-0 ho deixava molt bé per als de Duran. Ferrari ho deixava al límit del triple. Una antiesportiva a Pérez semblava sentenciar però els manresans pensaven lluitar fins al final. Juan Pablo Vaulet posava el 92-89. Les faltes, ja a la desesperada, han fixat el 96-91 final.

BAXI Manresa: Jordan Davis (7), Ryan Toolson, Frankie Ferrari (21), Guillem Jou (2), William Magarity (9), David Efanbé (-), Yankuba Sima (3), Jordan Sakho (4), Pere Tomàs (15), Juan Pablo Vaulet (8), Sergi Vidal (0), David Kravish (10) i Dani Pérez(6)

Joventut: Nenad Dimitrevic (6), Josep Busquets (0), Joel Parra (-), Xabier López-Arostegui (0), Klemen Prepelic (33), Kerem Kanter (15), Arnau Parrado (3), Albert Ventura (5), Nikola Zizis (8), Allen Omic (6), Arturs Zagars (4), Simon Birgander (-) i Luke Harandogy (16)

Incidències: Unes 700 persones han presenciat el partit al pavelló municipal de Sant Julià de Vilatorta. Joan Fa, expresident de la Federació Catalana de Bàsquet, ha rebut un reconeixement de part del club local. Ryan Toolson ha estat inclòs a l'acte però no ha participat al partit.