El piròman d'Artés de 2017 s'enfronta a 2 anys de presó per cremar el cotxe d'una veïna

La Fiscalia de Medi Ambient l'acusa d'un delicte de danys per incendi

05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:18h
Jutjats de Manresa
Jutjats de Manresa | ACN
La Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme demana per al piròman que va provocar diversos incendis forestals al Bages l'any 2017, dos anys de presó per incendiar el turisme d'una veïna seva, al carrer de les Parres d'Artés, un Volkswagen Golf, amb qui s'havia discutit dies abans per la fresa que causava el seu gos. El judici tindrà lloc el 13 de setembre.

L'acusació considera provat que la nit del 23 d'agost de 2017 l'acusat va ruixar el vehicle amb un líquid inflamable amb acetona i hi va fer foc. Posteriorment, i per dissimular, segons la Fiscalia, va enviar un missatge al grup de Whatsapp de la comunitat advertint que hi havia un vehicle que s'estava cremant al garatge i va intentar apagar-lo amb els extintors.

Quan van arribar els Bombers, el turisme estava ja totalment calcinat i l'asseguradora el va catalogar de sinistre total i va indemnitzar la seva propietària amb 2.250 euros.

En el moment de l'incendi, l'individu, que llavors tenia 39 anys i que vivia a Artés només des del mes de juny d'aquell any, havia estat detingut i estava sent investigat per dos incendis forestals que havien tingut lloc aquell estiu a l'entorn del poble, un primer declarat el 5 d'agost i que va cremar 367 hectàrees, amb alguna masia inclosa, i un segon declarat el 9 d'agost, que va cremar 2 hectàrees.

Els Mossos d'Esquadra havien trobat material inflamable a casa seva, documentació falsificada, com carnets de voluntari de la Creu Roja i de Protecció Civil, i algun uniforme d'emergències, que hauria fet servir per acostar-se a les flames un cop l'incendi estava declarat i els serveis d'emergències i salvament hi treballaven.