Impulsen un «crowdfunding» per millorar i endreçar l'entorn de la Torre Santa Caterina

La campanya de recaptació de diners, promoguda per l'Associació de Veïns i Veïnes de la barriada, s'engegarà el 14 de setembre

La campanya de micromecenatge per endreçar i millorar la Torre de Santa Caterina començarà el 14 de setembre
La campanya de micromecenatge per endreçar i millorar la Torre de Santa Caterina començarà el 14 de setembre | Arxiu
05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:19h
Dotar l'esplanada de la Torre de Santa Caterina "d'uns espais i condicions que li permetin esdevenir una zona verda i de lleure per a tots els habitants de Manresa". Aquesta és la voluntat que ha mogut l'Associació de Veïns i Veïnes (AVV) de la Torre de Santa Caterina a impulsar una campanya de micromecenatge per fer realitat un projecte que fa anys que ressona però que no ha tirat endavant per la falta de recursos. De fet, en més d'una ocasió, l'ens veïnal va presentar una proposta d'endreça i millora de l'espai en qüestió al pressupost participatiu de l'Ajuntament de Manresa, que no va acabar gaudint del suport necessari per dur-se a terme.
 
Lluny de deixar que aquesta voluntat col·lectiva acabi abandonada al tinter, els veïns i veïnes de la Torre de Santa Caterina han decidit agafar les regnes del projecte i impulsar una campanya de micromecenatge en la qual totes aquelles persones que ho vulguin, puguin aportar diners per la causa. "L'estat actual de l'entorn de la Torre no és el més adequat per incentivar els ciutadans a visitar-la", lamenten des de l'entitat, tot recordant la "manca de subministrament d'aigua i d'enllumenat públic" que pateix, ara com ara, la zona. En aquest sentit, els veïns i veïnes també assenyalen que "no hi ha cap lloc per seure-hi, descansar i gaudir de les vistes privilegiades que ofereix".
 
Conscients que "estem parlant d'un espai rural", des de l'ens veïnal no volen, en cap cas, transformar de cap a peus l'espai: "volem dur a terme la proposta amb la major simplicitat possible", diuen, mentre que afegeixen que per a fer-ho "ens centrarem en tres usos diferents". El primer, exposen, consistirà en convertir un dels espais de l'esplanada en aparcament per a vehicles rodats; el segon, en concebre una part de la zona en un lloc "on poder-hi realitzar activitats i contemplar les múltiples vistes que ofereix aquest indret", i el darrer, en idear un espai de lleure i descans.
 
A més, i conscients que la Torre de Santa Caterina és un dels punts de la capital del Bages per on hi passa el Camí Ignasià, des de l'AVV asseguren que els tres usos que volen donar a l'espai tindran com a nexe comú el pas del Camí Ignasià: "és una oportunitat clau per ressaltar la història de Sant Ignasi i el seu pas per Manresa", asseguren.
 
Quan començarà, la campanya de recaptació?
 
El crowdfunding impulsat per l'AVV de la Torre de Santa Caterina ja està gairebé a punt. Les donacions podran començar-se a fer a partir del dissabte 14 de setembre, coincidint amb les festes de la barriada en qüestió.