Fiscalia obre diligències contra l'autor d'uns rètols en què amenaçava un periodista de NacióManresa

Pere Fontanals i altres perjudicats han ratificat aquest dimecres la seva declaració en el jutjat número 5 de Manresa

Jutjats de Manresa
Jutjats de Manresa | ACN
Redacció
04 de setembre del 2019
Actualitzat el 09 de setembre a les 15:16h
La Fiscalia de Manresa ha obert diligències contra el veí de Mataró, Víctor GR, que el mes de març d'enguany va editar diversos cartells amb periodistes i activistes independentistes amb la llegenda "Wanted" i comentaris assenyalant-los com a enemics de la causa unionista. Un dels quatre cartells que va editar era contra el periodista de NacióManresa, Pere Fontanals.

Aquests cartells van ser penjats en un bloc -ara eliminat- i difosos per les xarxes socials, sobretot pel president de Democracia y Unidad Española i militant de Vox, Jaime Vizern, que a Twitter -també eliminat- va superar les 1.000 repiulades.

Davant la notorietat que va agafar el missatge, Fontanals i un dels activistes també perjudicat varen posar en coneixement de la Fiscalia els fets i aquest dimecres han assistit al Jutjat d'Instrucció número 5 de Manresa a ratificar la seva declaració davant l'obertura de diligències per part de la Fiscalia.

Inicialment, la Fiscalia obre diligències contra el mataroní autor dels cartells, a qui ha identificat a través de les xarxes socials, però estudiarà també ampliar-les a Jaime Vizern, conegut militant de l'extrema dreta del Bages. Les altres tres persones que van aparèixer en els cartells amenaçadors són el fotoperiodista Jordi Borràs, i dos activistes independentistes, un d'ells també del Bages.