La Fumera de Sallent reivindica cultura i compromís al carrer

La Festa Major Alternativa de Sallent comença els seus actes aquest dimecres

La Fumera inicia la seva programació aquest dimecres
La Fumera inicia la seva programació aquest dimecres | Rocaus
Redacció
04 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:26h
La Fumera, la Festa Major Alternativa de Sallent, arrenca aquest dimecres amb un eix que potencia la cultura popular, la cultura que neix al carrer i que implica l'organització col·lectiva. Des de les identitats múltiples, amb la tradició, la innovació, les càrregues d'emocions i significats. Els carrers i les places s'ompliran de nou de colors, música, transformació i comunitat. 

Ara fa sis anys es va decidir que la Festa Major havia de ser popular, al carrer i autogestionada; un model que ha arrelat i s'ha consolidat any rere any. La Fumera se sustenta amb el treball voluntari de més de 100 persones que durant l'any i els dies de la festa hi posen el seu granet de sorra. Les colles són el motor de la festa i al llarg d'aquests sis anys, s'ha creat un sentiment de comunitat i pertinença que vol perdurar en el temps. 

Una de les principals novetats d'aquest any és El Passadís. S'ha ampliat i millorat l'espai gastronòmic afegint una nova zona per seure, xerrar i menjar durant la festa. La Carbonera, l'espai infantil, ha programat un concert per a públic familiar el dissabte al vespre del grup Xics'n'roll a l'escenari gran. Tota una experiència per gaudir en família i contagiar als més petits la passió per la música. 

A La Fumera es continua oferint programació a El Pati, l'espai d'art i creació, on han participat una quinzena d'artistes locals. Com també a El Magatzem la zona més reservada, on descansar i conversar agradablement, amb convidats com Eduard Gener, Moon Vision o DJ Riembauet. 

Els concerts de nit a la plaça de Cal Teia s'encapçalen pel Diluvi, Guillem Roma, Tribade, The Targarians i Suaia eta ama Rebel, Vizuri, Kwame Ghana Highlife, el Pont d'Arcalís i molts més. Es pot consultar tota la programació de La Fumera a la seva pàgina web o descarregant l'aplicació al mòbil per dispositius d'Android i IPhone. 

La coordinadora de La Fumera no oblida la repressió continuada que es pateix als Països Catalan. A Sallent els toca de prop i seguiran cridant Free Anna Gabriel i Free Them All