El Cineclub engega temporada amb una programació diversa i amb esperit crític

El primer film, "Womanhood", es projectarà aquest dijous i es tracta d'un documental íntim sobre la mutilació genital femenina

Frame de la pel·lícula 'Maya', que es podrà veure a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa
Frame de la pel·lícula 'Maya', que es podrà veure a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa | Promocional
03 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:40h
Comença el curs i, amb ell, també engega una nova temporada de Cineclub Manresa; una temporada que s'estrenarà aquest dijous, 5 de setembre, i que durant el primer trimestre oferirà films d'esperit crític que reivindicaran el paper de la dona en el món de l'audiovisual així com també "joies cinematogràfiques" provinents de l'Europa de l'est i de l'Orient.
 
Una mirada femenina "apassionant" i "polièdrica"
 
De les divuit pel·lícules que es projectaran al llarg d'aquests tres primers mesos de curs (de setembre a novembre), vuit estaran signades per dones. "Volem escoltar les veus rotundes de tot un seguit de realitzadores esplèndides que ens proporcionaran una mirada femenina tan apassionant com polièdrica", expressen des de Cineclub.
 
En aquest sentit, l'espectador es trobarà amb una Alice Rohrwacher que fusiona brillantment la poesia més màgica i el realisme més cru a la pasoliniana Lazzaro felice; amb la sensibilitat excepcional de Mia Hansen-Love a través de la seva darrera joia, Maya; amb una Joanna Kos-Krauze que recupera la figura maleïda de Bronislawa Wajs, la primera poetessa polonesa gitana, al seu film Papusza, i amb dues cineastes catalanes, Meritxell Colell i Eva Vila, que passaran per Manresa a presentar els seus darrers treballs: Con el viento i Penélope.
 
Aquests cinc films es complementaran amb tres documentals compromesos: Placer femenino (Barbara Miller), un recorregut per la història de l'alliberament de les dones; Salvemos nuestro Mediterráneo (Line Hadsbjerg), un al·legat ecològic, i What Walaa Wants (Christy Garland), una aproximació diferent al conflicte palestí.
 
Vents de l'Est i d'Orient
 
L'inici de temporada també estarà marcat per films provinents de l'Est i de l'Orient. En el primer cas, es projectaran les aclamades Cold War (Pawel Pawlikowski), una apassionada història d'amor entre dues persones de diferent origen i temperament que transcorre amb la Guerra Freda com a teló de fons; Leto (Kirill Serebrennikov), una reconstrucció en blanc i negre de la moguda del rock en el Leningrad de començaments dels anys 80; Dovlatov (Alexey German Jr.), que retrata la vida del brillant i irònic escriptor Serguei Dovlàtov, que va viure els rígids límits de la Rússia soviètica dels anys 70, i The Tour (Goran Markovic), un film antibèl·lic i conciliador que narra, en clau de comèdia tràgica, un dels conflictes més cruents de les últimes dècades: el de la guerra dels Balcans.
 
La cirereta d'Orient la posarà Un asunto de família, un melodrama transgressor de Hirokazu Kore-eda que entra dins la vida d'una família molt humil i unida que, un bon dia, troba una nena al carrer i decideix cuidar-la. Un incident imprevist revelarà un secret que posarà a prova els llaços que els uneixen.
 

El film 'Un asunto de família' serà la cirereta d'Orient Foto: Promocional


 El Documental del Mes
 
Com ja és habitual, Cineclub Manresa també participarà en la iniciativa El Documental del Mes, que té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques.
 
Aquest trimestre, els films que es podran veure seran Push (Fredrik Gertten), que investiga per què ja no podem permetre'ns el luxe de viure a les nostres ciutats; What a Walaa Wants (Christy Garland), una aproximació diferent al conflicte palestí, i Womanhood (Beryl Magoko), un viatge emocional a cavall entre Alemanya i Kenya en què Magoko comparteix les seves sensacions més íntimes, profundes i silenciades amb altres dones víctimes de la mutilació genital femenina. De fet, serà aquest darrer el que inaugurarà la temporada de Cineclub. Ho farà aquest dijous, a les vuit del vespre, a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om.
 

Descarrega't aquí la programació completa del primer trimestre de Cineclub Manresa.