El foc i el fum del Correfoc converteixen el Barri Antic en un infern

El concert posterior tanca una nova edició de la Festa Major de Manresa

La plaça Major s'ha convertit en un infern durant el Correfoc
La plaça Major s'ha convertit en un infern durant el Correfoc | Àlex Gómez Ribera
03 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:22h
El dilluns de Festa Major ha estat protagonitzat per una nova edició del Correfoc, un acte que és un dels més populars i multitudinaris del programa d'actes. La cercavila de foc ha començat a 2/4 de 10 a la Plaça Major, ha estat encapçalada pels Tabalers de Xàldiga, darrere seu els han seguit les diferents bèsties i els personatges propis de la festa, tots plegats han anat envaint de foc i fum els carrers per on han passat. Milers de persones, entre participants i espectadors, han omplert els carrers estrets del Barri Antic per viure o veure un acte que, durant gairebé tres hores, ha transformat la fesomia habitual d'aquesta zona de la ciutat de Manresa.

El Correfoc ha seguit l'estructura i el recorregut habitual, enguany, però, s'ha renovat la pirotècnia fixa de dues places, la Plaça Montserrat i la Plaça del Carme. La pirotècnia de la Plaça Montserrat s'ha hagut de canviar perquè comprometia la seguretat de l'edifici del Jutjats, la nova disposició s'ha muntat als fanals situats a l'altre cantó de l'edifici judicial, un cop s'ha encès, les espurnes de la pirotècnia han apuntat de manera horitzontal en direcció a la part de la plaça on s'hi concentraven els participants de la festa. A la plaça del Carme la pirotècnia fixa s'ha canviat buscant una combinació de foc més atractiva, el nou model s'ha estès tant per la part superior com inferior de la plaça i ha consistit en una il·luminació vermella que, posteriorment, s'ha convertit en un conjunt de feixos d'espurnes que han apuntat cap amunt i, posteriorment, s'han posat a girar fins que s'han apagat.

Després de recórrer el Barri Antic, el Correfoc ha tornat a plaça Major, allà s'han fet diverses moscades que s'ha intercalat amb l'encesa del Bou, el Ceptrot i els paraigües de foc. L'any passat el Bou va patir un incident, sense conseqüències negatives, quan la figura es va tombar amb la pirotècnia encesa, la sortida d'aquest any s'ha produït amb total normalitat, a partir d'aquest fet Xàldiga ha actualitzat els protocols de seguretat al voltant d'aquesta figura i d'altres elements del Correfoc.
 

Hey! Pachucos ha posat la música després del Correfoc. Foto: Àlex Gómez Ribera


Poc després de la mitjanit s'ha posat punt i final al Correfoc, l'eufòria s'ha desfermat quan s'han encès els llums de la Plaça Major i ha començat a sonar la peça musical De Vacances, aleshores els membres del Correfoc, les bèsties i els participants han girat conjuntament per tota la plaça compartint l'alegria d'haver completat un nou Correfoc.

Uns minuts més tard ha començat el Ball del Correfoc, el grup encarregat de fer-lo aquest any ha estat Hey! Pachucos i, posteriorment, el DJ Ferry B, aquestes actuacions musicals era previst que posessin punt i final, ben entrada la matinada, a la Festa Major de Manresa d'enguany.