Animals

Animalistes denunciaran la granja del Poal acusada de deixar morir gossos

Els Mossos d'Esquadra han inspeccionat les zones comunes i aixecaran acta de la situació que s'han trobat

per Pere Fontanals , Manresa, 2 de setembre de 2019 a les 21:28 |
Animalistes a les portes de la granja del Poal, aquest dilluns | EF
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una quarantena d'animalistes s'han presentat aquest dilluns a la granja del Poal acusada de deixar morir els gossos que els porten i han anunciat que presentaran denúncies després de comprovar que alguns dels animals es troben en gàbies que no reunirien les condicions adequades per la seva estança, i que en una fossa encara hi ha animals morts, "des de fa uns sis mesos", segons ha explicat l'home responsable de la instal·lació.

Des de la granja, els mateixos animalistes han informat els Mossos d'Esquadra de la situació dels animals, i la policia catalana hi ha adreçat una patrulla per evitar enfrontaments i, també, ha aprofitat per inspeccionar la granja a fi d'aixecar una acta que adreçaran als departaments policials que pertoquin, inicialment medi ambient. Els agents no han volgut entrar en el detall de quines irregularitats han detectat en la granja.


Cal recordar que NacióManresa informava diumenge en primícia de la degradant situació en que es trobaven els gossos que resideixen en la instal·lació i que, inicialment, deixen els seus amos, però han de ser ells qui es responsabilitzin del seu benestar i alimentació. L'entrada d'animalistes que havien recollit material gràfic permetia conèixer que en la instal·lació s'hi trobaven restes d'animals i que en la fossa hi havia algun gos mort.

Aquest dilluns, però, les instal·lacions estaven més endreçades tot i que algunes de les gàbies on hi ha els animals continuen essent petites i alguns dels gossos estan lligats. A la fossa hi continua havent, com a mínim, les restes d'un gos.

 

Participació