El Cd'E Manresa s'estrena a Tercera Divisió amb una important victòria a Figueres (0-2)

Els manresans no han pogut sentenciar el partit fins a l'últim minut

El Cd'E Manresa s'ha estrenat amb victòria a Tercera Divisió
El Cd'E Manresa s'ha estrenat amb victòria a Tercera Divisió | Cd'EM
01 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:19h
El Cd'E Manresa porta cap a la capital del Bages els tres primers punts en el seu retorn a Tercera. Fran i Biel han rematat la bona feina feta pels homes d'Andreu Peralta en un partit amb un alt ritme de joc i guanyant al camp de la UE Figueres per 0-2. La setmana vinent, diumenge a les 12 h., els manresans rebran al Cerdanyola FC al Congost.

Aquest diumenge, el Cd'E Manresa ha començat el seu camí al grup 5 de Tercera Divisió visitant el camp de la UE Figueres. El partit ha començat amb un minut de silenci en record de la Xana, filla de l'entrenador i seleccionador nacional, Luís Enrique. Els primers compassos, el Figueres volia la possessió de la pilota però no tenia profunditat. Al 7' els locals feien la primera rematada, que sortia per la línia de fons.

Poc a poc els manresans començaven a acostar-se a la porteria rival. Fran Orellana intentat un llunyà xut ras, però massa tou, al 9'. Al 13' era Pepu Soler el que posava a prova a Pol Busquets, que blocava l'esfèric. Al 17' Luque ho intentava de xut directe de falta. El refús de la barrera feia que tingués una nova oportunitat, però el xut sortia alt. Un minut després era Fran Orellana qui en tenia l'oportunitat, però no entrava. El Figueres també disposava d'ocasions i Pepu Soler era el més perillós. Al 21', Joel centrava i Joanet, dins l'àrea, s'embolicava i la perdia en favor de la defensa blava.

Ja al 27', els homes de Xavi Agustí demanaven penal a Pepu Soler però el col·legiat no ho considerava. Quan es portava mitja hora de joc, tots dos equips seguien atacant i les ocasions es succeïen a banda i banda de la gespa, sense que cap dels dos poguessin obrir la llauna. La pressió defensiva dels manresans era molt alta i els contraatacs dels locals, letals.

I just al llindar del descans, Fran Orellana obria la llauna i marcava de cap una centrada de Luque a la sortida d'un córner. Era el primer per als visitants (min.43), el primer del retorn a tercera. Just premi als molts atacs frustrats d'uns manresans que l'havien buscat amb intensitat. I amb aquest gol i alguna embranzida local, s'arribava al descans.

A la represa, sortida elèctrica dels manresans que ja als primers segons disposava d'una bona oportunitat. Al 46' era Joanet qui entrava dins l'àrea i obligava a Carrillo a fer una estirada i refusar amb els dits, fregant el pal dret. També Pepu Soler posava a prova a Pol Busquets, que es mostrava segur.

Al 54' els blaus demanaven de nou penal per unes suposades mans dins l'àrea però no se'ls hi concedia. Per les queixes, Gallo veia targeta groga. I al 57', Pol Busquets havia d'evitar l'empat refusant el remat a la sortida d'un córner. Els manresans no deixaven de buscar i, al 61', Joel Méndez treia un bon xut de falta directa que acabava a les mans de Carrillo.

Al minut 65 entrava David Sánchez per Fran Orellana. Des de feia una bona estona plovia força a Figueres i començava a fer que el verd estigués més ràpid. Ayala veia la groga per una entrada al 69' però ni un ni l'altre podien rematar els atacs. Al 72' Ayala feia lluir a Pol Busquets, que li blocava la pilota.

I al 83' David Sánchez tenia als seus peus el gol de la sentència, però el porter local li aturava el xut. El mateix jugador manresà veia una targeta groga al 84' i és que el Manresa seguia buscant el segon que li donés tranquil·litat. Ja en temps afegit, Luque veuria la groga i Florent entraria per Joel Méndez. Seria al 91' que els visitants rematarien el partit. Biel rebia penal, que l'àrbitre xiulava i, ell mateix s'encarregava de tirar-lo. Gol i xiulet final. Els tres punts viatjaven cap a la capital del Bages.

UE Figueres: Roman, Genís Balaguer, Belenchón, Gallo, Ayala, Bora, Duba (USS 76'), Modest, Sergio (Màrius 54'), Marc, Pepu Soler. També: Embela, Medinilla, Abel, Carreras, Reñé.

Cd'E Manresa: Pol Busquets, Èrik Sarmiento, Joan Castanyer, Solernou, Jonny, Bernat Benito, Luque, Joanet (Biel 73'), Walker, Joel Méndez (Florent 90'), Fran Orellana (David Sánchez 65'). També: Òscar Pulido, Ruano, Cuello, Edgar.

Gols: 0-1 Fran Orellana 43'; 0-2 Biel (penal) 93'

Àrbitres: Sr. Marc Oltra, auxiliat pels Srs. Xavier Delgado i Paulí Teruel, tots ells del Comitè Català.

Targetes: Gallardo 54', Ayala 69'; pel Figueres. David Sánchez 84', Luque 89'; pel Manresa.

Estadi Vilatenim de Figueres, 400 espectadors.