La casa dels horrors dels gossos, amb una fossa plena de cadàvers, es troba a Manresa

Denuncien una granja del Poal que acull gossos de famílies que no els poden tenir a casa, però que després ja no els atenen fins que moren de set, inanició o infeccions

Carcanada i pota d'un gos trobat en aquesta granja
Carcanada i pota d'un gos trobat en aquesta granja | Cedida
01 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:30h
Com si fos la casa dels horrors en versió canina. Carcanades de gossos encara amb la corretja embolicada entre els ossos, potes d'animals desmembrades, i fins i tot una fossa plena de cadàvers, en una finca de la zona del Poal de Manresa.

Una particular ha denunciat una granja de Manresa que es dedica a acollir gossos -i també cavalls- de famílies que no els poden tenir a casa, però l'acord és que aquestes famílies se'n continuïn cuidant. Els cedeixen una gàbia a canvi de diners, però els amos han de continuar alimentant i tenint cura dels animals.


A la pràctica, però, són pocs els propietaris d'animals que hi tornen després d'haver-lo deixat allà i el gos, sense ningú que el tregui, ni netegi la gàbia, ni li porti menjar, acaba debilitant-se en una cel·la plena d'excrements fins que mor, ja sigui de set, de gana, o per alguna infecció.

La particular que ha presentat la denúncia va poder accedir a la granja, ja que es troba oberta per si alguna de les famílies va a tenir cura del seu gos, i es va trobar animals en cel·les petites plenes d'excrements, sense menjar ni veure. Aquí, però, no va acabar el seu malson ja que va trobar-se amb restes d'animals morts i, finalment, una fossa amb una muntanya de gossos morts, ja en avançat estat de descomposició.
 

Un dels gossos que encara es trobava a la seva cel·la. Foto: Cedida


El propietari de la granja deixa que els animals que no reben la visita dels seus amos vagin emmalaltint fins que moren. Llavors els retiren i els llencen a la fossa que acumula un important gruix de cadàvers d'animals.