La pluja ajorna la Tronada i deixa la cercavila popular sense gegants

La cercavila i la ballada s'han pogut fer amb normalitat tot i que ha tornat a ploure al final

Tots els grups han pogut fer la seva ballada abans no tornés a ploure
Tots els grups han pogut fer la seva ballada abans no tornés a ploure | Pere Fontanals
31 d'agost del 2019
Actualitzat el 01 de setembre a les 17:07h
La intensa tempesta que a primera hora de la tarda ha caigut sobre Manresa ha obligat l'organització a ajornar fins diumenge al migdia (12.30h a la plaça Major) la Tronada que havia de donar el tret de sortida a la cercavila popular d'entitats i figures. Tampoc, per seguretat, no han sortit els gegants de Manresa, tot i que sí que ho han fet els gegantons i els nans.

Tota la comitiva ha seguit el recorregut previst amb un cel que, inicialment, no preveia pluja a curt termini tot i que seguia ennuvolat. De la plaça Major han baixat fins a Crist Rei passant per Sant Miquel, el Born i Guimerà, i la tornada s'ha fet pel Passeig, carrer Nou i, de nou, per Sant Miquel fins a la plaça Major.

A la cercavila hi han participat els trabucaires del Casal Cultural de Dansaires Manresans i Trabucaires de Castellar del Riu, el grup de participants en la XXXIV Oreneta d’Or Ciutat de Manresa: Escola de Dansa del Casal Cultural de Dansaires Manresans, Agrupación Folklórica Limonar del Llano de Brujas (Múrcia) i Aires de la Rioja de Logroño (La Rioja); la Pubilla i Hereu de la ciutat 2019, Xàldiga Taller de Festes, Geganters i grallers del Poble Nou, Colla Gegantera del Passeig Torroja de Tarragona, Geganters i grallers de Manresa i la Colla Castellera Tirallongues de Manresa.

Tots els grups han fet la seva ballada fins que ha tornat a ploure mentre ballaven els nans, moment en que s'ha decidit suspendre definitivament la ballada quean, gairebé, ho havien fet totes les colles.