Una gran escapada i una gran tempesta marquen el pas de la Vuelta pel Bages

El grup capdavanter ha passat per la comarca amb gairebé 6 minuts de diferència respecte del gran grup

Pas del gran grup per davant l'estació de la Renfe de Manresa
Pas del gran grup per davant l'estació de la Renfe de Manresa | Pere Fontanals
31 d'agost del 2019
Actualitzat a les 16:57h
Una gran escapada de 21 ciclistes a gairebé 6 minuts del gran grup i una intensa tempesta d'aigua en l'ascens a Montserrat han marcat el pas de la 9a etapa de la Vuelta Ciclista a España pel Bages aquest dissabte.

Els corredors han entrat a la comarca per Fonollosa provinent de Valls, i ho han fet en dos grups, un capdavanter de 21 ciclistes i, entre 5 i 6 minuts després, el segon amb la resta de ciclistes. De Fonollosa han arribat a Sant Joan de Vilatorrada on hi havia un esprint especial. Abans havien passat per Canet de Fals. Un cop a Manresa, han entrat per carretera de Cardona i han baixat per Francesc Moragas fins a la plaça Mil·lenari. Passeig del Riu, pont de Sant Francesc i l'antiga carretera de Barcelona passant per davant l'estació de la Renfe fins a la C-55 que els ha portat fins a Monistrol de Montserrat per on han pujat el massís.
 

Les coloraines dels maillots s'han vist per tota la comarca Foto: M. Soldatova


Només públic s'ha acostat a les carreteres per on passava la prova per veure de prop els millors ciclistes del món, en la prova per etapes més ben valorada, per darrere del Tour i el Giro. La tempesta ha arribat en ple ascens a Montserrat, quan una tromba d'aigua ha caigut durant vint minuts amb una intensitat típica d'estiu.

El pas per la comarca, però, ha tingut una meteorologia tranquil·la en la seva gran part, fins i tot, fresca, i ha permès que aficionats al ciclisme i curiosos en general hagin pogut gaudir de veure el pas dels ciclistes.