Cardona acollirà durant aquesta Festa Major una exposició inèdita de ceràmica de Jordi Cuixart

La mostra s'inaugurarà aquest dissabte a les 17h al Centre Cardona Medieval i comptarà amb la presència de Txell Bonet

Ceràmica de Cuixart que s'exposarà a Cardona
Ceràmica de Cuixart que s'exposarà a Cardona | Arxiu particular
Redacció
29 d'agost del 2019
Actualitzat a les 15:28h
Cardona acollirà durant aquesta Festa Major una exposició inèdita de ceràmica de Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural en presó preventiva des del 16 d'octubre del 2017. La mostra s'inaugurarà aquest dissabte a les 17h al Centre Cardona Medieval amb la presència de la periodista Txell Bonet, parella de Cuixart.

En aquesta exposició, es podran veure una quarantena de peces que Cuixart ha fet, i continua fent, des de la presó de Lledoners, una mostra que serà tota una novetat, ja que fins ara no s'havia reunit tanta obra de manera conjunta. A Barcelona, es van poder veure sis peces dins una exposició dedicada a l'art a les presons, unes peces que després van viatjar fins a Sant Julià de Vilatorta. I, actualment, es poden veure una dotzena de peces al Konvent de Cal Rosal, al Berguedà, dins la mostra col·lectiva ‘Dignes'. A Cardona, però, seran una quarantena de peces les que s'exposaran, algunes de les quals acaben de sortir pràcticament del forn i incorporen noves tècniques.

Cuixart i Cardona

La vinculació entre Jordi Cuixart i Cardona es va iniciar l'1 de setembre del 2017, quan el president d'Òmnium Cultural va pronunciar el pregó de Festa Major, just 19 dies abans de la manifestació davant la conselleria d'Economia i un mes abans del referèndum de l'1-O.

L'any passat, amb Cuixart ja a la presó, l'Ajuntament va voler reivindicar la seva figura amb un acte, també previ a la Festa Major, que va reunir la seva parella, Txell Bonet, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, en una sala de plens que va quedar petita. Enguany, i per tercer any consecutiu, ho continuarà fent.

Horaris de l'exposició

Dissabte 31 d'agost (17h a 20h); diumenge 1 de setembre (de 10h a 14h); de dimarts 3 de setembre a divendres 6 de setembre (de 17h a 20h); Dissabte 7 de setembre i diumenge 8 de setembre (de 10h a 14h); dilluns 9 de setembre i dimarts 10 de setembre (de 17h a 20h).
Arxivat a