Sant Vicenç de Castellet declara la Giratòria Bé Cultural d'Interès Local

L'antiga plataforma que permetia a les màquines de tren de la línia Barcelona-Lleida canviar de sentit i de màquines al municipi és única a Catalunya

Giratòria de Sant Vicenç de Castellet
Giratòria de Sant Vicenç de Castellet | AjSVC
Redacció
29 d'agost del 2019
Actualitzat a les 15:13h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat per unanimitat declarar la Giratòria Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). L'antiga plataforma que permetia a les màquines de tren de la línia Barcelona-Lleida canviar de sentit i de màquines a Sant Vicenç de Castellet és única a Catalunya per les seves dimensions i manté les peces originals. L'Ajuntament ha fet aquest pas amb la voluntat de preservar el patrimoni ferroviari del municipi en el moment en què es compleixen 160 anys de l'arribada del ferrocarril a Sant Vicenç de Castellet.

Peça de grans dimensions

L'antiga estructura de ferro de 25 metres es va fer més visible coincidint amb la passada edició de la Fira del Vapor, a partir d'una primera acció de neteja i endreça de tot l'entorn. La Giratòria manté les peces originals de l'època i l'Ajuntament estudiarà ara accions per posar en valor una estructura d'interès històric. De fet, el consistori ha comptat amb la complicitat del Museu de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa, per fer els tràmits necessaris amb la Diputació de Barcelona per aconseguir el reconeixement de BCIL.