Fem Manresa no assistirà al pregó de Festa Major del xef Jordi Cruz

Consideren que no s'han de promoure ni discursos ni pregoners "que normalitzen el treball no remunerat"

Jordi Cruz en unes jornades a Manresa
Jordi Cruz en unes jornades a Manresa | Gedi Media
Redacció
29 d'agost del 2019
Actualitzat a les 15:08h
Els regidors de Fem Manresa no assistiran a la lectura del pregó de la Festa Major que pronunciarà el xef Jordi Cruz. En un comunicat, Fem Manresa considera que el pregoner d'enguany "no representa els interessos i la realitat de la majoria de veïns i veïnes de la ciutat".

Segons la candidatura dels anticapitalistes les reiterades justificacions que ha donat el cuiner del fet que els aprenents no han de cobrar per la seva feina, "no són acceptables". I més en un moment com l'actual on "la taxa d'explotació, l'atur, la temporalitat i els abusos empresarials no fan més que augmentar".

Des de Fem Manresa apunten que des de les institucions públiques no s'han de promoure ni discursos ni pregoners "que normalitzen el treball no remunerat i relativitzen la precarietat en què està submergida la classe treballadora". També denuncien que discursos com aquest ja gaudeixen de massa presència en la majoria de mitjans de comunicació tant públics com privats i de molta difusió des de les organitzacions empresarials, i que per tant "no se'ls pot dotar de més cobertura des de l'àmbit institucional".

En aquest sentit la formació dona suport a la cassolada de rebuig convocada per Acció Sindical del Bages el dissabte a les 12.30h a la plaça Major.