Poemes de Miquel Martí i Pol amb temes de la chanson française, diumenge a la plana de l'Om

Amb motiu del recital, fins el 10 de setembre es podrà veure al mateix Espai de la Plana de l'Om una exposició de la vida i obra del poeta de Roda de Ter

Poesia i música s'uniran diumenge a l'Auditori de la Plana de l'Om
Poesia i música s'uniran diumenge a l'Auditori de la Plana de l'Om | Arxiu particular
Redacció
28 d'agost del 2019
Actualitzat a les 15:50h
L'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa arrencarà la programació aquest diumenge, 1 de setembre a les 12h, amb l'espectacle Paraules vives al vent que passa, un recital de poemes de Miquel Martí Pol acompanyat amb l'evocació de temes de la chanson française presents en la vida del poeta de Roda de Ter.

A Martí i Pol li agradava seguir els grans noms i els grans temes de la chanson française, fins al punt d'aprendre l'idioma a força d'escoltar-los. Cantautors de la seva predilecció foren Prévert, Brassens, Aznavour, Ferré o Brel. Va arribar a ser un traductor excel·lent del francès al català; havia traduït, entre d'altres, Saint-Exupéry, Arnaud, Lévi- Strauss, Zola, Flaubert, Racine, Apollinaire…

Ara, música francesa i poesia s'uneixen en aquest recital a càrrec dels Amics de la Música de Ripoll, que podrem escoltar per la Festa Major de Manresa, per homenatjar un dels poetes més reconeguts del nostre país.

Exposició: Vida i obra de Miquel Martí i Pol – del 29 d'agost al 10 de setembre

Paral·lelament, l'Espai de la Plana de l'Om acull des del 29 d'agost i fins el 10 de setembre una exposició de la vida i obra de Miquel Martí i Pol que es podrà veure les tardes de dimarts a diumenge de 18h a 21h. L'exposició presenta la vida i l'obra del poeta del 1929 fins el 2003, així com també, recull els inicis literaris del poeta, des del primer llibre fins a La Fàbrica (1951-1972).

Venda d'entrades una hora abans, a la Plana

Les entrades es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon i per Internet, i també una hora abans de la sessió, a les 11h del matí a l'Espai Plana de l'Om. Les entrades són sense numerar i costen 10 €.