El Torneig Interbarris de futbol estrenarà la gespa artificial del camp de la Mion-Puigberenguer

També se celebrarà un triangular de la Copa Femenina entre els equips de CE Manresa, Gimnàstic i l'entitat amfitriona FC Pirinaica

Presentació del Torneig Interbarris de futbol
Presentació del Torneig Interbarris de futbol | AjM
Redacció
28 d'agost del 2019
Actualitzat a les 15:41h
Coincidint amb la Festa Major de la ciutat torna el Torneig Interbarris de futbol. La gran novetat d'aquesta 10a edició és que, abans del primer partit, tindrà lloc l'estrena of icial de la gespa artificial del camp de futbol Mion-Puigberenguer que acull aquest campionat on hi participen els principals clubs de futbol de la ciutat: el Cd'E Manresa, Club Gimnàstic Manresa, FC Pirinaica, UE Balconada, CF Pare Ignasi Puig i UE Sant Pau. La competició serveix de presentació de les plantilles dels equips en aquest inici de temporada.

A la presentació, aquest dimecres al matí a l'Ajuntament de Manresa, hi ha assistit el regidor d'Esports, Antoni Massegú; el delegat al Bages, el Berguedà i la Cerdanya i directiu de la Federació Catalana de futbol, Esteve Olivella i el representant del FC Piriniaca, el club amfitrió, Xavier Pujol. També els han acompanyat la delegada del futbol femení, Susana Pueyo i representants i presidents dels sis clubs participants.

Antoni Massegú ha agraït a tothom la seva presència i ha explicat que "una altra de les novetats destacades d'aquesta edició és que per primera vegada hi haurà un triangular en categoria femenina entre els equips de Cd'E Manresa, Gimnàstic i l'entitat amfitriona, FC Pirinaica". El nou regidor d'Esports ha expressat el seu desig que el campionat femení tingui la mateixa rellevància als mitjans que el masculí.

"El torneig començarà el divendres 30 d'agost", ha seguit Massegú, "i previ a la disputa del primer partit entre els amfitrions, el FC Pirinaica i l'UE Balconada, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, farà el sac d'honor que donarà per inaugurada la gespa artificial del camp de futbol municipal Mion-Puigberenguer".

Per la seva banda, Xavier Pujol del FC Pirinaica, ha manifestat "la gran il·lusió que els fa ser l'equip amfitrió aquest any que s'estrena la gespa artificial i que, a més, acull el campionat femení"

Equips i horaris dels partits

Els participants es dividiran en 2 grups: al grup A hi haurà l'UE Sant Pau Manresa, el Club Gimnàstic Manresa i el Cd'E Manresa; i al grup B, el CF Pare Ignasi Puig, el FC Pirinaica i l'UE Balconada. Es disputaran partits de 30 minuts. El dissabte, 31 d'agost, es disputarà el triangular femení a partir de les 5.30 de la tarda.

Divendres 30 d'agost

19 h - UE Balconada / FC Pirinaica

19.40 h - FC Pirinaica / CF Pare Ignasi Puig

20.20 h - CF Pare Ignasi Puig / UE Balconada

21 h - UE Sant Pau Manresa / Cd'E Manresa

21.40 h - Cd'E Manresa / Club Gimnàstic Manresa

22.20 h - Club Gimnàstic Manresa / UE Sant Pau Manresa

Dissabte 31 d'agost

Triangular femení (partits de 45 minuts)

17.30 h - Club Gimnàstic Manresa / Cd'E Manresa

18.15 h - Cd'E Manresa / FC Pirinaica

19 h - FC Pirinaica / Club Gimnàstic Manresa

Final masculina

El dissabte, a les 8 del vespre, es disputarà la final del Torneig (el primer del grup A contra el primer del grup B).

Torneig Interbarris

Esteve Olivella, durant la roda de premsa, ha fet un recorregut per la història de l'interbarris i ha posat en relleu que "el torneig té l'origen al 2005, però l'etapa actual va començar el 2008. Des d'aleshores en tres edicions el guanyador ha estat el CF Pare Ignasi Puig (2012, 2014 i 2016), el FC Pirinaica al 2013, el Club Gimnàstic Manresa el 2015 i 2017, mentre que la UE Balconada va ser campió el 2010 i defensa el títol de la passada edició del 2018".

"Així, l'equip, tant en categoria masculina com femenina, que guanyi tres partits consecutius o cinc d'alternats es quedarà la copa en propietat. De moment el líder és el CF Pare Ignasi Puig, que ha sigut el vencedor del torneig tres vegades no consecutives", ha reblat el delegat al Bages, el Berguedà i la Cerdanya i directiu de la Federació Catalana de futbol.

El Torneig està coorganitzat per la Federació Catalana de Futbol al Bages, Berguedà i Cerdanya, FC Pirinaica i Ajuntament de Manresa.