El BAXI Manresa estrena la pretemporada derrotant el Joventut (99-86)

Els nous fitxatges presenten bones credencials el dia del seu debut

El pavelló d'Artés ha acollit el partit entre el BAXI Manresa i el Joventut
El pavelló d'Artés ha acollit el partit entre el BAXI Manresa i el Joventut | J. Alberch
26 d'agost del 2019
Actualitzat el 27 d'agost a les 9:04h
El debut del BAXI Manresa a la pretemporada ha despertat molta expectació aquest dilluns a Artés. Tanta que han estat molts els espectadors que s'han quedat sense poder accedir a un pavelló on hi havia un miler de persones. A nivell competitiu, els manresans s'han apuntat un primer triomf després de superar un sotrac inicial davant el Joventut. Els nous fitxatges han tingut una bona carta de presentació. En especial, Jordan Davis i Juan Pablo Vaulet. Davis ha estat el màxim anotador amb dinou punts. D'entre els veterans, Yankuba Sima ha estat el més lluït en anotació.

Pedro Martínez ha disposat d'inici de Frankie Ferrari, Jordan Davis, Pere Tomàs, Javi Lucas i Jordan Sakho. El Joventut ho ha fet amb Nikos Zizis, Klemen Prepelic, Xavi López-Arostegui, Allen Omic i Connor Morgan. Els badalonins han sortit més forts i han obert un primer forat de 0-9. Davis ha trencat el gel amb un llançament de tres. El nord-americà ha fet diverses jugades de mèrit. És només una primera impressió de pretemporada però el debutant pot oferir grans tardes d'espectacle i jugades d'aquelles que surten al Top-7 de la jornada. Martínez ha fet moure la banqueta i ha fet entrar Dani Pérez i Yankuba Sima. La nova direcció ha donat un nou aire als bagencs. Poc a poc s'han acostat al seu rival.

Un triple de Tomàs avançava el BAXI Manresa per primer cop (13-11, minut 5). L'avantatge ha durat poc al cantó bagenc. Un parcial de 0-5 girava la truita. Malgrat ser un partit de preparació en què el resultat no és el més important sempre hi ha el component competitiu. El caràcter ha servit als dos equips per aconseguir petits parcials al seu favor que feien canviar el dominador del partit. El marcador assenyalava un mínim 23-24 al final dels primers deu minuts.

Ferrari i Vaulet han sumat a favor del seu equip. L'argentí ha demostrat tenir recursos per generar-se espais en zona atacant. Han estat de les poques accions fluides entre els dos conjunts ja que tant al BAXI Manresa com al Joventut els costava molt encertar el cèrcol rival. Part del mèrit s'ha d'atribuir a la defensa bagenca que ha només ha concedit cinc punts al seu rival als primers cinc minuts de període. A més, els de Carles Duran han esgotat dos cops la possessió. A la mitja part, el BAXI Manresa dominava 46-39.

La segona part ha començat amb una estirada dels bagencs. Ferrai Vaulet posaven el seu equip per primer cop amb més deu punts al seu favor (51-39, minut 21). Els badalonins han inquietat amb un 0-6 al seu favor. Però ràpidament el BAXI Manresa s'ha refet per mantenir-se ferm al capdavant. Omic i Prepelic eren els jugadors del Joventut que més inquietaven a uns bagencs que repartien més la seva anotació. Amb un Sima disparat amb 17 punts. Eren moments àlgids per a uns manresans que dominaven amb claredat a manca del quart definitiu (77-59).

El ritme ha decaigut un xic als darrers deu minuts. Tot i això, els badalonins no han inquietat un BAXI Manresa que ha gaudir de nous màxims avantatges que han rondat els vint punts. Al tram final, Martínez ha donat entrada al jove David Efanbé. Un triple al límit de Pérez ha arrodonit el primer triomf del BAXI Manresa en aquesta pretemporada (99-86).

El BAXI Manresa tornarà a jugar aquest divendres a Encamp contra l'Andorra d'Ibon Navarro i Dejan Musli.