Crema totalment un pis a la plaça Sant Ignasi Malalt i han de desallotjar tres famílies

L'immoble afectat estava desocupat però de tant en tant hi feia nit una persona

Bombers atacant l'incendi des de l'escala del camió
Bombers atacant l'incendi des de l'escala del camió | Pere Fontanals
26 d'agost del 2019
Actualitzat a les 17:31h
El quart pis de la plaça Sant Ignasi Malalt, 6, de Manresa ha quedat totalment calcinat per un incendi que s'hi ha declarat aquest dilluns a les 8 del matí. Per motius que es desconeixen el pis ha començat a cremar i una veïna de davant seu ha avisat els serveis d'emergència. Les tres famílies dels pisos de sota -quatre persones en total- han estat desallotjades i no podran tornar en breu als seus pisos ja que han quedat afectats per l'aigua i el fum. Serveis Socials de l'Ajuntament s'ha fet càrrec de la seva situació. L'edifici ha quedat precintat.
 

Pis afectat amb els bombers en el seu interior. Foto: Pere Fontanals


Fins al lloc de l'incendi s'hi han desplaçat dos camions dels Bombers, efectius de la Policia Local, que han acordonat tota la plaça des dels seus accessos, Mossos d'Esquadra, el SEM, i fins i tot una parella de la Guàrdia Civil que es trobava a prop de la zona en el moment que ha començat el succés.
 

Els bombers que han anat entrant al pis per l'escala es prenen un descans després d'actuar. Foto: Pere Fontanals


El difícil accés a la plaça -carrers estrets pel sud i escales pel nord- ha obligat els Bombers a accedir a l'immoble amb el camió des del carrer Pedregar i desplegant l'escala amb poca graduació. Després de remullar les flames des de l'exterior, la resta d'efectius han accedit a l'habitatge des de l'escala i han pogut confinar les flames i evitar que s'estenguessin a altres habitatges. En el quart pis, han quedat afectades tres bigues de fusta, una d'elles molt malmesa.
 

Desplegament dels cossos d'emergències per extingir l'incendi. Foto: Pere Fontanals


Segons els veïns, el pis afectat es troba desocupat i sense llum, però de tant en tant hi passa la nit una persona, tot i que no és la seva residència habitual. No hi ha hagut cap afectació personal i es preveu que en les properes hores les tres famílies desallotjades puguin tornar a casa seva.