La Moscada infantil encén la flama del Correfoc entre els més petits

En l'espectacle previ hi ha aparegut un nou personatge, la Pólvora

Un noi amb foc durant la Moscada infantil de Festa Major
Un noi amb foc durant la Moscada infantil de Festa Major | Àlex Gómez Ribera
26 d'agost del 2019
Actualitzat a la 1:10h
Xàldiga ha celebrat amb èxit de participació una nova edició de la Moscada, la versió infantil del Correfoc, un acte creat amb l'objectiu d'encendre entre les noves generacions la passió per aquesta festa de foc. Aquest any, però, no s'han dut a terme els tallers previs de pirotècnia que es feien habitualment, en realitat aquesta activitat s'ha traslladat cap al proper dijous per incloure-la en el marc de la mostra d'entitats locals que es farà en diversos punts de la ciutat.

De manera prèvia a la Moscada s'ha fet un petit espectacle per presentar els diferents elements del correfoc infantil, l'espectacle ha presentat una novetat, la presentació d'un nou personatge teatral, la Pólvora, abillada amb un vestit fosc i unes banyes de grans dimensions el personatge representa a una ajudant del Boc, el popular personatge que ja apareix cada any. El Boc i la Pólvora han anat intervenint conjuntament per presentar elements propis del Correfoc infantil com els diablons, el ceptrot, la Tremenda, el Bou i la Traqueta, enguany l'acte ha comptat amb la música en directe del membres de la Quants Band Jove.

Després de l'espectacle s'ha iniciat la Moscada, el Correfoc en petit format ha recorregut els carrers més propers la Plaça Major, per una banda els més joves de Xàldiga han tingut l'oportunitat de posar en pràctica les tasques necessàries per tirar endavant un acte d'aquest tipus, una feina supervisada pels més veterans de l'entitat. D'altra banda la cercavila de foc a petita escala ha permès als participants més petits conèixer l'experiència de ficar-se a dins del Correfoc.
 

El Boc i la Pólvora durant l'espectacle de Festa Major. Foto: Àlex Gómez Ribera


La Moscada ha finalitzat als voltants de les deu de la nit on havia començat, a la Plaça Major, per acabar els membres del Correfoc i els participants han voltat la plaça diverses vegades al ritme de la cançó "Vacances". El foc ha posat punt i final als actes del primer cap de setmana de la Festa Major de Manresa, el volum d'actes anirà creixent al llarg dels propers dies fins arribar al proper cap de setmana, epicentre de la festa gran de la ciutat.