El Correaigua tenyeix de colors l'inici de la Festa Major de Manresa

L'aigua perfumada i amb colorants de fruites ha estat la novetat d'enguany

El Correaigua ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Manresa
El Correaigua ha donat el tret de sortida a la Festa Major de Manresa | Àlex Gómez Ribera
24 d'agost del 2019
Actualitzat el 25 d'agost a les 11:10h
La Festa Major ha iniciat aquest dissabte a la tarda una nova edició amb el Correaigua, un dels actes més coneguts de la programació de cada any. La cercavila d'aigua s'ha iniciat a 2/4 de 5 de la tarda amb la presencia del Picapoll, el personatge de referència de la Festa Major Infantil. Milers de litres d'aigua han remullat als participants al llarg d'una hora i mitja, enguany la novetat ha estat l'aigua amb colorants i olors de fruites, les mànegues que s'han pogut trobar al llarg del recorregut ruixaven però també perfumaven, a més a més es podia veure com llançaven aigua de color rosa, vermell, groc, verd o blau. Els colors de l'aigua han anat tenyint el terra dels carrers per on passava el Correaigua i, també, del públic familiar que s'hi ha aplegat.

La Plaça Europa ha estat el punt d'inici del Correaigua, ràpidament s'ha començat a ruixar amb aigua un públic entusiasta que volia fer-se passar la calor, les mànegues situades en diferents vehicles situats al voltant de la plaça Europa o al capdamunt del turó del Puigmercadal han remullat sense excepció participants i, també, alguns curiosos despistats. El Correaigua ha anat avançant pels carrers del Barri Antic de Manresa amb els tabalers de Xàldiga. Uns dels punts del recorregut amb més varietat d'elements ha estat la Plaça Major, abans d'entrar-hi s'ha llançat confeti des dels balcons, un cop a dins la plaça s'han fet noves ruixades d'aigua i s'han travessat diferents basses de fang, finalment, per completar la barreja els participants han rebut una bona enfarinada.

Després de recórrer la plaça de l'Ajuntament, el Correaigua ha tornat a la Plaça Europa, allà la cercavila d'aigua ha finalitzat amb escuma blava, aquest element s'ha complementat, de nou, amb aigües de colors diferents. El recorregut ha durat aproximadament una hora, després d'acabar els qui ho han volgut han pogut gaudir de l'aigua i l'escuma una estona més, d'altres han preferit retirar-se a la Muralla del Carme, el vial, a ple sol en aquell moment, s'ha convertit en una platja improvisada on assecar-se després de tanta aigua.

El Correaigua ha estat organitzat per Xàldiga, l'entitat ha comptat cisternes d'aigua i mànegues cedides pels Bombers, l'Ajuntament de Manresa i l'Associació de Defensa Forestal.