Correaigua i Cercatasques, activitats més destacades de l'estrena de la Festa Major i la FMA de Manresa

Aquest cap de setmana s'inicia la festa que dona punt i final a l'estiu a la capital del Bages

Correaiga per fer passar la calor, aquest dissabte
Correaiga per fer passar la calor, aquest dissabte | Àlex Gómez Ribera
22 d'agost del 2019
Actualitzat el 23 d'agost a les 18:04h
Quan comença la Festa Major i la FMA, l'estiu comença a finalitzar a Manresa. Durant la propera setmana molts manresans que són de vacances tornaran a la ciutat per viure amb intensitat els dies forts de la festa, però abans, el primer cap de setmana de festa, ja hi ha prou activitats i públic per engegar màquines i preparar-se per a l'explosió de foc de finals d'agost i primers de setembre. Després ja tot tornarà a la normalitat.

Correaigua i cercatasques, però no només

Si hi ha algun acte de la Festa Major de Manresa que destaca històricament en el primer cap de setmana de festa, aquest és, sens dubte, un Correaigua que sempre arriba en ple mes d'agost amb una calor que el converteix en imprescindible.

Per això, des de l'organització es destinaran 40.000 litres d'aigües de colors i olors, i confeti, farina, fang en un recorregut que seguirà la mateixa ruta que en les anteriors edicions. Dissabte a partir de 2/4 de 5 de la tarda el Correigua sortirà de la plaça Europa, s'endinsarà pel carrer Carrió, baixarà pel carrer Pedregar fins a la plaça que té el mateix nom, i després del ziga-zaga pel carrer Nou, pujarà per Sant Miquel, burlarà la plaça Major pujant per la baixada del Carme i finalment sí que entrarà a la plaça gran, on després de seguir un circuit de pols, sigua, fang i farina, enfilarà pel Cap del Rec, plaça del Carme i tornada a la plaça Europa.

La FMA, per la seva part, tindrà en el Cercatasques la seva principal activitat del primer cap de setmana de festa. Hi haurà cultura popular amb La Gatzara fot-li foc! i l'actuació de la colla bastonera Manrússia Van del Pal, Xaranga i els Batrakes, durant el recorregut. L'acte tindrà lloc dissabte a partir de les 8 del vespre a la plaça Gispert. La rua seguirà per carrer Sant Miquel, plaça Gispert, plaça Major, plaça del Carme, plaça Europa, Muralla del Carme, Muralla Sant Francesc i carrer Sant Francesc. El fi de festa el posarà a partir de 2/4 de 12 de la nit a la plaça de la Música, Dj Ponsi.

Però més

El programa d'actes de la Festa Major, però, té ja la seva estrena amb el foc diumenge amb la Moscada infantil, a partir de 2/4 de 9 del vespre a la plaça Major, i amb la tradició amb la proclamació de la pubilla i hereu, diumenge, també, a les 7 de la tarda, a la plaça Sant domènec. La Trobada de bateries, que comença a ser tradició també es podrà viure aquest cap de setmana, dissabte a les 7 de la tarda a la plaça Sant Domènec.

L'espectacle "Euphoria", al pati del Casino, diumenge a les 6 i a les 8 de la tarda, portarà dansa, música i teatre a la Festa Major. Visites concerts i tallers completen l'oferta de la Festa Major per al seu primer cap de setmana

La FMA completarà les seves activitats amb el Joc del Killer i un taller d'autodefensa feminista.