Al juliol, a tot el Bages, s'han registrat dos robatoris amb violència més que al mateix mes de 2018

En el que es porta de mes d'agost l'increment és de tres delictes més que en el mateix període de l'any passat

Dos vehicles dels Mossos a Manresa en una imatge d'arxiu
Dos vehicles dels Mossos a Manresa en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
21 d'agost del 2019
Actualitzat a les 18:42h
A tota la comarca del Bages durant el mes de juliol s'han denunciat 28 delictes de robatori amb violència o intimidació, que inclouen des de l'atracament fins a una estrebada al carrer. En el mateix mes de l'any passat, l'ABP Bages dels Mossos d'Esquadra van rebre 26 denúncies per delictes d'aquest tipus.

Malgrat que la preocupació per la inseguretat ciutadana ha anat en augment, sobretot a Manresa, durant aquest estiu en alguns sectors de la societat, les xifres d'un a l'altre any són gairebé les mateixes, amb un lleuger increment de 2 casos més, un 7,7% més.

El capítol de les dues informacions ben entrat l'estiu sobre l'inici del judici per la violació en grup d'una menor el 2016 a Manresa, i poc temps després la violació al barri de les Escodines, poden fer augmentar aquesta percepció d'inseguretat, però les dades, facilitades a NacióManresa per part dels Mossos d'Esquadra marquen una lleugera variabilitat a l'alça que, en cap cas, pot interpretar-se com un creixement alarmant.

El mes d'agost (fins al dia 19) segueix la mateixa tendència de lleuger increment i de 16 denúncies per robatori amb violència o intimidació de 2018 s'ha passat a 19 casos.