L'Ajuntament de Sant Fruitós es farà càrrec de la recollida d'oli vegetal dels contenidors del municipi

L'empresa que prestava el servei va fer fallida

Imatge genèrica d'un punt de recollida d'oli
Imatge genèrica d'un punt de recollida d'oli | AjSJV
Redacció
21 d'agost del 2019
Actualitzat a les 14:48h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages es farà càrrec dels contenidors urbans de recollida d'oli vegetal en el municipi per tal que els ciutadans puguin reciclar l'oli de cuinar, després que l'empresa que prestava els serveis des de 2013 es disolgués.

Durant un temps, l'Ajuntament ha cercat una nova empresa i realitzat els treballs de manteniment dels contenidors de recollida d'oli, sobretot dels recipients interiors per tal de mantenir-los en correctes condicions per la seva utilització, motiu pel qual els contenidors d'oli van ser trets temporalment de la via pública.

En total, el municipi disposa de sis punts taronges distribuïts entre les urbanitzacions i el nucli urbà. La setmana passada es van realitzar els treballs de col·locació dels renovats contenidors, on dos dels sis punts de recollida han estat reubicats en un nou emplaçament. 

Els llocs on es poden trobar són:
- Pineda de Bages - Plaça Jaume I (nova ubicació)
- Les Brucardes - Plaça de l'Hostal
- La Rosaleda - Carrer Galileu (nova ubicació)
- Torroella de Baix - Carrer Torrent
- Nucli- a l'Avinguda Sant Joan i al carrer de les Escoles

L'Ajuntament continuarà el servei de recollida d'oli vegetal, que alhora n'amplia la recollida que ja es fa a la deixalleria, per tal d'impulsar el seu reaprofitament com a biocombustible i evitar que s'aboqui a la xarxa de clavegueram, on és un dels principals contaminants d'ús domèstic de l'aigua residual.