Al Bages es van denunciar 12 violacions durant el primer semestre de 2019

En el mateix període, els Mossos d'Esquadra van resoldre, també, 12 casos d'agressió sexual i van practicar 8 detencions relacionades amb aquest delicte

Un dels acusats de la violació múltiple de 2016 a Manresa, sortint dels jutjats
Un dels acusats de la violació múltiple de 2016 a Manresa, sortint dels jutjats | Gemma Aleman
21 d'agost del 2019
Actualitzat a les 18:43h
De primers d'any fins al 30 de juny, l'Àrea Bàsica Policial (ABP) del Bages dels Mossos d'Esquadra va registrar 12 casos d'agressió sexual a la comarca, en va resoldre 12 més i va practicar 8 detencions per aquesta tipologia de delicte, segons ha respost la Regió Policial Central a NacióManresa. Aquestes no inclouen la violació múltiple a una menor de les Escodines, ja que va tenir lloc ja al mes de juliol.

Les denúncies han estat repartides al llarg de l'any, i d'elles no s'aprecia, si més no en aquest primer mig any al Bages, una estacionalitat predominant per a les violacions: 2 el gener, 3 el febrer, 2 el març, 1 l'abril, 3 el maig i, finalment, 1 el juny. La xifra dona una mitjana de 2 violacions mensuals (que arriben als Mossos) a la comarca.
 
Agressions sexuals denunciades al Bages: 1r semestre de 2019



Les xifres

Cal tenir en compte que els 12 casos registrats pels Mossos provenen principalment de denúncies de la víctima o de les seves persones més properes, però també per actuacions d'ofici de la pròpia policia. Aquesta xifra també considera les agressions múltiples com una unitat, de manera que una agressió com la del juliol a les Escodines, a nivell purament estadístic, en aquestes xifres comptaria com a 1 cas.

La tipificació policial d'una agressió sexual es relaciona principalment amb una violació amb penetració vaginal, anal o oral, tot i que en aquesta tipificació també hi està inclosa l'agressió sense penetració sempre que sigui violenta i forçada.
 
Agressions sexuals resoltes al Bages: 1r semestre de 2019


12 casos resolts i 8 detencions

En el mateix període, l'ABP del Bages dels Mossos d'Esquadra ha resolt 12 casos d'agressió sexual. Malgrat l'equivalència de les xifres, no necessàriament els casos resolts han de ser els mateixos que els denunciats, segons expliquen des de Mossos, ja que s'hereten els casos de semestres anteriors, i les últimes denúncies d'aquest semestre poden ser resoltes posteriorment.
 
Detencions per agressió sexual al Bages: 1r semestre de 2019


Finalment, durant el primer semestre de 2019, els Mossos d'Esquadra van detenir 8 homes relacionats amb casos d'agressió sexual al Bages, 7 dels quals durant el primer trimestre de l'any.