El segon Festivalet de circ concentrarà la proposta escènica i paral·lela a l'Anònima

Tindrà un espectacle inaugural al Kursaal el divendres 13 de setembre, i dissabte serà tot el dia a l'antiga fàbrica d'electricitat manresana

Presentació del segon Festivalet de Circ, dilluns a l'Anònima
Presentació del segon Festivalet de Circ, dilluns a l'Anònima | Pere Fontanals
Redacció
20 d'agost del 2019
Actualitzat a les 10:28h
L'Anònima acollirà, gairebé per complet, tota la programació de la segona edició del Festivalet de circ, exceptuant l'espectacle inicial que tindrà lloc al Kursaal. Els tres escenaris repartits per places de Manresa que va tenir en l'edició d'estrena, es concentraran en un únic espai que, a més, acollirà altres activitats paral·leles. La segona edició del Festivalet de circ tindrà lloc a Manresa els propers 13 i 14 de setembre.

Així ho han explicat aquest dilluns a la tarda a la mateixa Anònima els organitzadors del Festivalet de circ, Arnau i Rat Serra, la representant de la Crica, Rut Trias, del Galliner, Joan Morros, la il·lustradora Susanna Ayala, i la regidora de Cultura, Anna Crespo.

Sota l'empara de la Capitalitat de la Cultura Catalana de 2018, el Festivalet es va organitzar en tres escenaris de la ciutat i, enguany, sense aquest suport, s'ha concentrat en un. La regidora Anna Crespo ha considerat molt positiu que el festival es vagi consolidant i que enguany se centri a l'espai de l'Anònima, que ha considerat del tot adequat. 

"La reducció del pressupost ens ha fet prendre aquesta decisió", ha assegurat Rat Serra, que ha afegit, però, que "podem concentrar en un sol espai i durant tota la jornada l'activitat escènica i tot d'activitats paral·leles, tot i que la presència a les places de la ciutat feia que els vianants s'aturessin mentre passejaven".

Des de la Crica, Rut Trias ha considerat que el festival seguirà creixent, pel fet que a Manresa hi ha molt potencial i una clara aposta per aquesta disciplina. Per a ella, el festival serà una bona plataforma per tal que es pugui conèixer el treball que es fa a la Crica, a les mostres, tant d'infants i joves com de gent gran que es faran. 

Joan Morros ha remarcat la qualitat de l'espectacle inaugural, un muntatge "tendre, emotiu, de risc, divertit...", que té la particularitat que un dels actors és paraplègic. Morros també s'ha mostrat satisfet que Manresa aposti pel circ, tant pel que fa a la formació, amb la Crica, com exhibició i també producció, una disciplina amb molt treball i esforç darrere.

Rat Serra ha explicat el contingut del programa, amb un espectacle que reunirà els cinc millors mastilers de França, un altre amb joves talents del Brasil i un tercer amb la companyia local Capicua. Arnau Serra ha explicat les activitats paral·leles per tal que el públic pugui passar tot el dia gaudint de les activitats a l'Anònima. Susanna Ayala ha remarcat que el mercat Somniatruites, que ofereix productes d'artesania fets per artistes locals, també serà present al festival.

Comença al Kursaal i culmina a l'Anònima

El divendres, 13 de setembre a les 9 del vespre, tindrà lloc al Teatre Kursaal l'espectacle inaugural Extension, de la companyia Cirque inextremiste, una proposta explosiva i vibrant protagonitzada per tres acròbates francesos que fan equilibris impossibles amb planxes i bombones de gas butà.

L'endemà, dissabte 14 de setembre, l'acció es trasllada a l'antiga fàbrica d'electricitat anomenada popularment l'Anònima que acollirà, al llarg de tot el dia un seguit de propostes atrevides i variades. La jornada començarà al matí amb els tallers de circ i mostra infantil a càrrec de LaCrica i al migdia, els assistents podran satisfer el paladar amb una paella popular que inclourà una opció vegana.

A les 5 de la tarda, els alumnes regulars de l'Aula d'Adults de LaCrica oferiran un espectacle multidisciplinari en format cabaret de circ. Més tard, un espai obert amb tres màstils serà l'escenari de l'actuació Entre Nous..., de la Collective Entre Nous formada pels artistes Héloïse Bourgeois, Mikaël Bres, Constance Bugnon, Jeremias Faganel i Matias Plaul. 

Posteriorment, i ja en jornada vespertina, serà el torn de la companyia brasilera Circo no ato que presentarà l'espectacle A salto alto, una paròdia de la història romàntica de la Ventafocs per criticar el consumisme de la societat actual.

En acabat, els artistes catalans Rebeca Gutiérrez, Yolanda Gutiérrez, Misa Oliva, Sira Bover i Miguel Garcia, components del grup Capicua, tancaran el programa d'actuacions amb la funció Koselig, escenes plenes de circ, teatre, humor i màgia amb acrobàcies aèries i filigranes amb màstils.

A més de les actuacions, l'antiga fàbrica d'electricitat també acollirà dues exposicions: la instal·lació artística Fabulós, d'Arnau Serra i Berni Puig, i la mostra fotogràfica Ser: instantània en moviment, de Marta GC.

2n Festivalet de circ de Manresa 2019 by La muntanya russa on Scribd