Roba usada

Humana recupera gairebé 91 tones de tèxtil al Bages en el primer semestre de l'any

En total són 188.000 peces de roba recollida per a promoure'n la reutilització i el reciclatge

per Redacció, 8 d'agost de 2019 a les 13:48 |
Humana té una quinzena de contenidors per a roba al Bages | Humana
Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper, ha recuperat 90,9 tones de tèxtil usat a la comarca del Bages el primer semestre del 2019 amb una finalitat social i ambiental. Aquest registre equival a 188.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran allargat el cicle de vida útil.

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on s'hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s'utilitzen, però estan en bon estat i poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.


La reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental: contribueix a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les gairebé 91 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 288 tones de CO2 a l'atmosfera.

Humana recull la roba a una quinzena de municipis. Allà on ha recuperat més tèxtil de la comarca és:

- Santpedor 20,5 tones
- Sant Joan de Vilatorrada 16,8 tones

- Sant Vicenç de Castellet 10,2 tones
- Manresa 9,4 tones

 

Participació