La manresana Paula Raul prepara la seva estrena internacional en skeleton

El mes d'octubre l'equip que prepara Ander Mirambell participarà en dues proves de la Copa Amèrica als Estats Units

Els manresans Ander Mirambell i Paula Raul, els dos de l'esquerra, amb altres integrants del grup
Els manresans Ander Mirambell i Paula Raul, els dos de l'esquerra, amb altres integrants del grup | FCEH
Redacció
03 d'agost del 2019
Actualitzat a les 8:22h
Sota la direcció del bagenc Ander Mirambell i Bernat Buscà, l'equip de la RFEDH d'skeleton que inclou els pilots de tecnificació de la FCEH segueix avançant amb objectius ambiciosos a la vista. La jove esportista manresana Paula Raúl, acompanyada de Clàudia Camacho, així com el càntabre Adrián Rodríguez, són els integrants definitius.  En dos mesos prendran part en dues proves de la Copa Amèrica. Paula Raul és atleta de l'Avinent Manresa en les curses, principalment, de 100 metres tanques.

No és habitual veure Ander Mirambell donant instruccions des de la banda, al costat del seu preparador físic, Bernat Buscà. Ambdós supervisen la tècnica de sortida de Paula Raúl, esportista del nou projecte d'skeleton engegat per la Real Federación Española Deportes de Hielo (RFEDH) i la FCEH.

Asseguda, esperant el seu torn, hi ha Clàudia Camacho, l'integrant més jove de l'equip. Ambdues s'entrenen al CAR de Sant Cugat, on progressivament van descobrint i interioritzant un esport que, fins fa poc i en gran manera, desconeixien. L'equip el completa l'únic component masculí, Adrián Rodríguez, que s'entrena per la seva banda a distància, des de la seva Cantàbria natal.

Mirambell opina de Paula Raul que "físicament té el prototip perfecte de pilot d'skeleton i ara és moment de sumar-hi el potencial que ha demostrat en l'atletisme".

"L'Ander i jo som de Manresa -recorda Raul- i més d'una vegada ja m'havia convidat a provar l'skeleton. En aquest esport has de buscar amplitud i força, tot el contrari del salt de tanques, però el que sí que porto de sèrie és la tècnica".

“Un pilot d'skeleton ha de tenir un cap especial i ser camaleònic per adaptar-se a diferents situacions. És per això que els esportistes van passar tants filtres fins a arribar al més interessant, l'entrevista personal”.

“El que volem és sumar baixades perquè agafin experiència i confiança. És la manera de combatre el respecte que produeix llançar-se amb el trineu. Respecte, que no por”.

Paul Raul i els joves esportistes participaran el mes d'octubre en dues proves de la Copa Amèrica que es disputarà als Estats Units amb la voluntat de "sumar baixades" als seus currículums.