Primeres sancions a conductors de patinets elèctrics a Manresa

La Policia Local ha multat conductors que circulaven per la calçada de forma "poc curosa" durant aquest 2019, tot i la falta de regulació específica

Els patinets elèctrics han de circular per la vorera
Els patinets elèctrics han de circular per la vorera | Martí Juanola
02 d'agost del 2019
Actualitzat a les 19:41h
La Policia Local de Manresa ha començat a posar multes, "poques", a conductors de patinets elèctrics durant aquest any 2019, segons ha confirmat l'Ajuntament a NacióManresa, malgrat que encara no existeix un reglament específic per a la conducció d'aquest vehicle personal a la ciutat.

Des de l'Ajuntament s'adverteix que malgrat que no s'ha fet cap campanya específica amb instruccions als agents per multar, i no existeix encara un reglament per a aquest tipus de vehicles, els policies locals han interposat multes quan s'han detectat algun d'aquests vehicles pel mig de la calçada i "sense mesures de seguretat", igual que es faria en el cas que no fossin elèctrics.
 

Multa per circular amb patinet per la calçada. Foto: Cedida


Mentre no es reguli, aquests vehicles només poden anar per zones de vianants, circulant amb precaució, zones de prioritat invertida, i per la vorera a pas de vianant. Segons la reglamentació general, si van per la calçada es poden multar, "sobretot si s'aprecien conduccions poc curoses".