La presència policial a les Escodines ha aturat fins a quatre intents d'ocupació al barri

L'Ajuntament es compromet davant els veïns a mantenir la policia al barri "tant temps com sigui possible"

Marc Aloy i Valentí Junyent en una imatge d'arxiu
Marc Aloy i Valentí Junyent en una imatge d'arxiu | Gemma Aleman
Redacció
01 d'agost del 2019
Actualitzat a les 10:54h
L'Ajuntament de Manresa i els veïns del barri de les Escodines s'han reunit aquest dimecres al vespre, dues setmanes després que el consistori anunciés un pla de xoc per millorar la seguretat a la zona. Una vuitantena de persones han assistit a la trobada, celebrada al Casal del barri, i que s'ha perllongat durant més de dues hores i mitja.

Després d'explicar les accions que s'han dut a terme, el consistori s'ha compromès a estudiar la possibilitat d'implantar noves actuacions. Veïns del barri van exigir solucions al consistori per la degradació que viu la zona després que es produís una violació múltiple en una casa ocupada.

Segons ha explicat a l'ACN el portaveu del govern municipal, Marc Aloy, l'ha reunió ha servit per passar comptes de les actuacions més urgents que s'han dut a terme, entre les quals hi havia més presència policial. A priori, ha avançat Aloy, la intenció és mantenir-la tant temps com sigui possible.

Aloy també ha explicat als veïns que a banda de netejar algunes finques que eren plenes de brutícia, se n'han tapiat d'altres per evitar "ocupacions conflictives". L'increment de la presència de policies, ha afegit, ha permès aturar fins a quatre intents d'ocupació al barri.

Arran de la petició dels veïns, en el marc de la reunió l'Ajuntament ha anunciat, d'una banda, que millorarà les deficiències al paviment dels carrers Escodines i Bartomeu; i, per una altra, que estudiarà prohibir la circulació de vehicles per aquest primer, de prioritat pels vianants i on els vehicles "circulen a velocitats elevades". Els veïns també han exigit que es millori encara més la neteja al barri.

Després de la reunió, Aloy ha assegurat que es percep una major tranquil·litat entre els veïns. L'Ajuntament ha anunciat que crearà una comissió de seguiment entre veïns i govern municipals. Uns i altres s'han emplaçat a una nova reunió passat l'estiu.