Les reserves hoteleres d'estiu al Bages oscil·len entre el 50% i el 75%

El sector turístic confia en el client d'última hora per completar una bona temporada de vacances

El monestir de Montserrat i la seva plaça
El monestir de Montserrat i la seva plaça | Miquel Àngel Ramos
Redacció
01 d'agost del 2019
Actualitzat a les 8:35h
El sector turístic de la Catalunya Central espera poder penjar el cartell de complet aquest mes d'agost. Després d'una segona quinzena de juliol majoritàriament a l'alça, especialment a les zones més rurals, el sector preveu un agost molt bo.

Al Bages, segons el Gremi Hostaleria i turisme del Bages, a hores d'ara les previsions als hotels de la comarca per a l'agost superen ja el 50% d'ocupació. Es tracta d'establiments hotelers situats a municipis com Manresa, Sant Fruitós, Sallent o Cardona. Des de l'ens, Gerard Badia explica que els números se situen en la línia de les edicions passades. Recorda que el Bages no és una comarca "amb massa turisme" a l'estiu i apunta al fet que bona part dels establiments hotelers "tenen com a client principal les empreses".

Montserrat és una de les zones turístiques per excel·lència del Bages i de la Catalunya Central. La previsió d'ocupació de mitjana per a l'agost se situa a l'Hotel Abat Cisneros i a les Cel·les Abat Marcet en el 75%. Es tracta d'unes dades similars a les d'altres anys i que, de fet, es mantenen en el temps perquè el perfil del visitant és d'una persona que repeteix, sobretot famílies de Catalunya. Pel que fa al juliol, els números han estat lleugerament per sota, amb una ocupació que ha oscil·lat entre el 60 i el 65%, condicionada, expliquen, per les elevades temperatures que es van viure a principis de juliol.